26 Kasım 2014

V/H/S: Viral


bu film serisini niye izledim ben de bilmiyorum. fikir enterasan falandı da bir tanesini izlemek yeterdi. üçünü de izledim, üçü de iyi film değil aslında. bu son film hiç korkutmuyor ama bana komik gelen bir sürü sahnesi vardı. adamlar kasıtlı komik yapmadıysa onların adına üzüldüm ama komik olsun diye yaptılarsa komik olmuş. yine karman çorman hikayeler, yeni model video olayları ve popüler olma meseleleri falan derken öyle saçma sapan işler işte. diğer filmlere göre arada ilginç bir sihirbazlık hikayesi de vardı aslında ama kel alakaydı tabi. bu arada üç film içinde önemli bir uyarı, resmen göz bozucu efektlere sahipler. bozuk çekim efekti yapacağız diye canları çıkmış, filmden sonra göz yoruluyor bildiğin...

--- spoiler ---

.bir kere esas hikaye inanılmaz saçma olmuş. elemanın teki çekimlere başlar sonra daha büyük bir şeyin parçası olmak istemez misin der ve kız arkadaşını çekmeye koyulur. popüler olma, youtube'a yükleme geyikleri falan derken bir kovalamaca sahnesini çekmeye koşar, kız arkadaşı da arkasından telefondan izlediğine kitlenmiş şekilde yolun ortasına gelir ve araba ile alır kaçarlar. eleman film boyunca arabanın peşinden koşar. sonunda yakalar ama tüm videoları yüklemesini ister. kendi yükleyemiyor sanki. yükleme tuşu da nükleer bomba sanki.

.viral videoları izleyenlerin beynini yakar ulan gibi mesaj vermek istemişler herhalde de komik olmuş tabi böyle saçmalamaları. sonunda burnu kanar ve film biter. dünya da şöyle bir hoplar yerinde.

.araya karışmış hikayeler ve tabi süper ötesi geçiş efektleri de insanı mahvediyor. ilk hikaye sihirbaz hikayesi idi. bir pelerin ile özel güç kazanan bir tipin insanları yem etmesi olayını konu almışlar. polis baskın yapar, tv görüşmeleri falan olur. asistanı olan sevgili kızcağız sihirbazı alteder ama pelerini yok edemez sonunda kendi de yem olur. efektler falan tatlıydı, tavşan olayı iyidi. özel güçlerini de pek beğendim. en güzel hikayesi buydu. akıcıydı, çekimler de temizdi genelde.

.ikinci hikaye fena komikti. ispanyolca yapmışlar, çevirisi de yoktu. ingilizce altyazı gömülü olarak geliyor. izledik ve anladık artık yapacak bir şey yok. bir ispanyol tip evinin bodrumunda diyelim paralel evrene geçiş aleti yapmış. walter bishop'un kemikleri sızlar herhalde ilerde. hepsi çakma komik de ilkin ayna gibi görünüyor. neyse paralel evrene kapı açtın iyi güzel de her şey aynı gibi derken biraz muhabbet etsene dünyanıza dair değil mi? hop birbirlerinin dünyasına geçerler ama çok güzel bir süpriz onları bekliyordur. cinsel organlar yerine yaratıklar varmış. bildiğin alien, anakondayı uzattım tabirinin cuk oturduğu bir kısım olmuş. sonunda da kadının korkup bıçaklaması da harika oldu. pek güldüm bu bölümde.

.son kısım artık bayık saçma bir bölümdü, kaykaylı gençlerin macerasını konu almışlar. kaykay yaptıkları yerden atılınca meksika civarlarında bir yere giderler oralar da efsunlu falandır. acayip yaratıklar gelir, bunlar karşılık verir savaşırlar kaçarlar falan derken. kan gövdeyi götürür. komik sayılabilirdi aslında ama sıkıldım artık.

.arada kendi seks videosunu nete yaymış adamı cezalandıracak bir hanım kızımız falan vardı da kovalamaca sahnesi içinde bir taksiye yerleştirmişler, kaza yaptılar ve akibetleri belli olmadı. öyle ufak tefek saçma sapan şeyler de olabilir. unutmuş olabilirim, çok da lazım değil zaten.

--- spoiler ---