8 Eylül 2013

Memory Games 2013


reality show diye bir kategori mi açsam bilemedim? belgesel kategorisine soktum ya sonra düzenlerim olmazsa artık. eskiden mega hafıza vardı hbb'de, hala da varmış amerikada hehe. hem de amerikan veletleri yarışıyor idi. hafıza tekniklerine de ara ara girip izleyicilere de testler yaptılar güya, öyle izlemesi hoş biraz da gereksiz bir program diyelim. her sene yapıyorlar anlaşılan...

--- spoiler ---

.geçen senenin şampiyonu kız arkadaşına bakıp dikkatini dağıtınca kart ezberini bozdu ve öyle kaldı. hintli arkadaş şampiyon oldu. adam azmetmişti belliydi de bir garip tabi. aralarda kişi özelliklerini ezberleyen elemanda kızlarla bir gösteri yaptıydı akebinde kişi özelliklerinden hemen elendi. neymiş? demek karılar hafızaya iyi gelmiyormuş. bunu öğrendik.

.kişi, obje ve olay tekniği ile ezberliyorlarmış bu arkadaşlar. mega hafızada da benzeri bir şey açıklanıyor idi. beyin resimleri ve olayları daha iyi hatırladıkları için sayıları şekilleri ya da durumları bu şekilde ezberliyorlar. ezberlemelerini sağlayan bağlantıları da ezberliyorlar. öyle aslında toptan saçma bir şey ama beyin kaslarını çalıştırıyorlar imiş.

.karışık hisler besliyorum bu olaya, hani ne faydası var diye düşünüyor insan ama ne bileyim işleyen demir ışıldar belki bir gün bir şeyler keşfederler hehe. otursunlar matematik falan çalışsınlar, fizik çalışsınlar. teorik fizikle uğraşsınlar da bir şeyleri çözsünler. hani bende kafa var ahanda bak bunları yaptım tarzında bir yaklaşım sadece.

.hele halter kaldıran eleman tam bir şişko idi, üçüncü falan oldu herhalde. ilk sahne zaten sahilde güneşlenen hatunlara gidip caka satma şeklinde idi. öyle saçma sapan bir şey işte, yersen...

--- spoiler ---