25 Eylül 2012

Emergo


filmin sonu pek saçma olmuş aslında, sondan bir öncesi hiç fena değil. benzeri çok yapılmış bir film. tekrar tekrar çekmişler usanmadan. kameralar çok sallanıyor kafa döndürüyor diye bu sefer sabit çekimler yapmışlar herhalde. daha iyi olmuş, tipler falan güzel olmuş insan inanıyor. bir kaç yerinde tüyleri diken diken edebiliyor. izlenir fena değil. kızın dinlediği müzik haricinde müzik sesi olmaması ve aratmaması da güzel bir şey herhalde.

--- spoiler ---

.ev mi hayaletliymiş, yoksa kız mı? kız diye cevaplayıp eşyaları toplayıp gitmişken. sırf şaşırtalım diye bir tane de evden fışkırttılar tavanda bir tane o niye anlamadım. pek olmadı yani.

.ilk adamın kızına bir şeyler yaptığı meselesi falan çıkarttılar ki aslında öyle de olsa fena olmazdı, ama asıl sorun kızdaymış şizofrenmiş. anası da öyleymiş neyse işte olaylar olaylar olmuş. baba çocukları alıp arabayla gitmiş, ana da arkadan arabayla kaza yapıp ölmüş. sonra da garip olaylar baş göstermiş.

.uzman ekiple bizim elemanlar gelmiş, doktor yakışmış, korkusuz cengaver gibi ama kız havadayken, kızı çek demesi de komik aslında neyse işte. curcuna derken olayları baştan beri çözmüş, dengesiz insanlara cin kaçar muhabbetinin filmi gibi olmuş. fena değil bu anlamda ama işte sonu yazık etmişler.

--- spoiler ---