12 Ağustos 2013

V/H/S/2


bu kadar uğraşı doğru düzgün bir hikayeye uygulasalar daha iyi olur diyorum. tabi o şekil yapsalar nev-i şahıslarına münhasır olmaz herhalde. böyle bölüp parça hikayeler şeklinde ilerleyen filmler de vardır tabi. zaten filmin türkçe adı da pek açıklayıcı olmuş. dehşet kasetleri var işte, başka bir şey yok. toplamda bir hikaye göremiyoruz. karakterlerin kullandığı bir iki müzik haricinde müzik de yok. pek sakat hikayeler ama öyle çok da korkuttuklarını söyleyemeyiz. izlerken sıkıldım bir müddet sonra kafa göz bırakmıyor bu kameranın film içinde olduğu filmler. (eskiden tek kamera çekimli filmler derdim hehe).

--- spoiler ---

.hikayelerin hepsini hatırladığımdan bile emin değilim. esas hikaye yine kasetleri bulan tiplerin kasetleri izlemesi şeklinde. kasetleri bulan tipler bu sefer özel dedektif gibi bir şey. birilerinin aldatıp aldatmadığı üzerine bol memeli, emmeli gömmeli çekimler yapıyorlar.

.bundan sonra izlemeye koyuluyor kızcağız, ilk olay gözüne yapay göz yerleştirilen bir eleman ile ilgili. gözünün gördüklerini görüyoruz, fena yapmamışlar. çok sallantılı çekim yok. gözü olduğuna inandırıyorlar ama işte ters giden bir şeyler var çünkü o göz ile ruhları falan görüyor. benzer şekilde ruhları duyan kulak nakli olmuş bir kız geliyor, sevişiyorlar falan derken ikisi de ölüyor hehe.

.sonra pek tatlı bir gencimiz arazide bisiklet sürmeye çıkıyor ama yolda karşıaltığı kan revan içindeki insanlar zombiye dönünce işler karışıyor biraz. kendisi zombi oluyor bağırsak falan yemeyi fps olarak biz de görüyoruz. doğum gününü basıyor falan derken kafasını uçuruyor tipini görünce.

.üçüncü olayımız bir tarikat olayı, endenozyalı kısmı filmin bu herhalde. endonezyalı tipler tarikat kurmuşlar, küçük çocuklardan kadınlara adamlara falan derken. adam şeytan çıkıyor tarikat üyeleri ölüyor. şeytanın babası olarak çekim yapmaya gelenlerden biri son espirisini yapıp adabıyla ölüyor. tabi ne alaka bunların bebeği falan diye sormuyoruz.

.son olaydan önce kasetleri izleyen kızımızın ağrıyan kafası ve kan akan burnuna eczaneye bir şeyler almaya gitmiş beyimizin gelmesi ve kız arkadaşının beynini dağıttığını görmesi ile kesiliyor. ne alaka lan diyor insan ve üstüne izle diye bir kaset bırakmış.

.kasedi izliyoruz ve konuyla hiç alakası olmayan saçma sapan bir şey çıkıyor. en azından son olayı biraz birleştirmeye çalışsalar yine bu kadar ekşitmezdim suratımı ama saçma sapan bir uzaylı hikayesi anlatıyor, yine herkeslerin öldüğü ya da kaybolduğu. köpek bile ölüyor anasını satayım. köpek kamerası iyidi bu arada.

.en sonunda da geriye kalan tek adam da ölüyor, ilkin kız arkadaşı canlanıyor. hafiften zombimsi şeytan kıvamında. belki sadece şeytan desek daha uygun. derken onu ortadan kaldırdı çat diye düşünür iken. özel dedektiflerimizin aradığı gencin de beynini dağıtmaya çalıştığını ama sadece gıdısını dağıttığını görüyoruz. tabi oda şeytanımsı zombi olmuş ve esas adamı öldürüyor ve film bitiyor. bol memeli saniyelik görüntülerle film bitiyor.

--- spoiler ---