12 Kasım 2012

Total Recall


dandik aksiyon filmlerinin vazgeçilmezini bol bol yapmışlar. her türlü boktan kıl payı kurtuluyorlar nerdeyse baştan sona. hadi ilkine tamam diyorsun, ikincisine eh diyorsun, üçte bıkıyor insan. kaç tane oldu sayamadım. arnıldlı olan filmin hikayesi de böyle miydi hatırlayamıyorum ama bu olmamış, aksiyonları yüzünden olmamış ve film zaten aksiyon filmi. kate hanım bile kurtaramamış, kalın kaşlı elemanı hiç söylemiyorum bile.

--- spoiler ---

.ama tabi çok para harcamış gibiler, baya bir yapıdır carttır curttur var yani baya. o buzdolabı ne öyle mesela, baya hoş. arabalar hoş. takip sahneleri hoş, düşüş sahnesi de pek hoş. kendine geliş sahnesi de fena değil ne bileyim. ufak tefek var bir sürü ama işte ufak tefek sadece.

.genel konusu iyi idi aslında, gelecekte geçen bir hikaye. kimyasal savaş olmuş dünya küçük yerlere inmiş. sanki orjinal filminda marsa falan gidiyorlardı ya neyse işte bunda dünyada takılıyorlar. dünyanın içinden bir ulaşım aracı bulmuşlar ismi de fall afedersin. öyle takılıyorlar gel zaman git zaman.

.bizim kalın kaşlı, kaşlarına kurban olduğum oğlan da rüyalar falan görüyor. kendi sanal dünyası ve anılarında yaşatan sistem ki kendisi filmin adı olur. ona bir gideyim diyor ve olaylar başlıyor. sonra kıl payı kurtulmaca da kurtulmaca sonuna kadar. hatta sonunun da sonu yine yüz değiştirerek son bir şaşırtmacalı kıl payı kurtulma denemesi. öh yani arkadaş iki saat olmadı yani bu.

.aksiyonu %80, macerası %19 ve bilim-kurgusunu da %1 de tutmuşlar ama işin garibi hikaye tümden bilim-kurgu. bu da pek bir dandik film edası katmış haliyle. ha bir de belirsiz son muhabbeti ile cabasını yapmışlar. kolundaki leke ne oldu nereye gitti? hala makinanın içinde mi ve perde kapanır.

--- spoiler ---