23 Haziran 2013

Bumchoiwaui junjaeng


iki saati geçkin bir film, bana hayli uzun geldi ama kesmeden bitirdim. bu yüzden akıcı olduğunu söylemek mümkün. karakterler ve hatta figuranlar falan iyi oynamışlar, kendilerini  kaptırmışlar resmen. esas adam tam kaypak bir tip, kurnaz, çevresi geniş. film nabza göre şerbet vermenin önemini anlatıyor desek yanlış olmaz. koredeki akrabalık ilişkileri ve mafya örgütleri hakkında dokundurmalar yapıyor. bir de ingilizceyi övmüş ya da gönderme yapmışlar orasına takıldım. adamlar omurgalı değil arkadaş... izlenir bir film, müzikleri de pek hoş planları gayet güzel destekliyor.

--- spoiler ---

.ha bir de sigara yaktırıyor idi oğluna o da hoşuma gitmedi. 2012 filminde hala yak bir sigara sahnesi hoş olmuyor. hangi dönemde geçerse geçsin bu mevzular geçti artık. gereksiz cool bir aygıt artık...

.sonunda eleman çıkıp gelip mıhlıyor mu bunu? öyle bitirdiler gibi ama bir şey de göstermediler. öyle anladık ama zaten adam toruna karışmış o vakitten sonra zaten eceli ile ölmesine az kalmış, öyle de intikam alınsa ne olur alınmasa ne olur?

.adamın kaypaklığı bir vakit sonra güldürüyor insanı. zaten memur tipli bir adamdan taşaklı bir mafya babası çıkartsalar o çok acayip olurdu ama işte çevresi geniş ve bunu değerlendiren bir tipin hikayesini yapmışlar. sonuçta başarılı da oluyor elbette...

.alt mesajlardan biri ne yaparsan en iyisi ol meselesi idi herhalde. adam kaypaklıkta en iyi, götü kurtarmada en iyi ve sosyallikte en iyi... bunları değerlendirip yolunu buluyor yani. hani belki kumarhanelerin başına falan geçse ki o kısımlar eksik kaldı, o zaman daha şaşırtıcı olabilir idi.

.şu durumda korede vakti zamanında yapılmış yeraltı örgütlerini temizleme operasyonuna kadar mafyacılık oynayan tipler gibi bir şey olmuş. bir ona, bir buna memleket nere tarzında bir olaydan ikinci adamlığa kadar yükselen bir memuru anlatmışlar. daha ilersi olsa daha garip olurmuş. hem sanki mafyanın kökü mü kazınmış da sonrasından hiç bahsetmemişler onu da anlamadım.

--- spoiler ---