29 Ekim 2016

The Neon Demon


mide bulandırıcı bir iş yapmışlar, aslında bunu yaptıkları için başarılılar denebilir ama bir bakıma kolay olduğu başarı olarak görmemek lazım. fikri altyapısını iyi yedirememişler, yarısına kadar ne olacak şimdi diye bekliyor insan, yarısından sonra da bitsin diye gözüne bakıyor. sonlara doğru zaten izlemek zor, insanın midesi kaldırmıyor. böyle temiz çekimler ve kadın kullanımı ama büyük iğrençlikler, böyle bir film izlemek isteniyorsa işe yarar ama başka bir numarası yok, feyz alıp moda sektörü hakkında büyük aydınlanma yaşamadım. genelde bilineni söylemişler, görüntüleri falan aslında kötü değil ama bir yerden sonra o güzel görüntüler bile mide bulandırıcı olabiliyor, bunu müzikle de desteklemişler. buna kast etmişlerse başarmışlar ama işte yine de ortaya sıçsalar da aynı etkiyi yaratırdı, bu kadar uğraşmalarına anlam veremedim.

--- spoiler ---

.güzellik her şeydir diyorlar hatta aslolan tek şeydir diyor abiler. bunu muhabbet arasına katmışlar, kızın yanındaki eleman var. ona söylüyor, iç güzelliği mi diye de dalga geçiyor.

.mevzu estetik güzeller ile gerçek güzeller kavgası gibi olmuş. moda sektörü çok rekabetliymiş, "lidırıli" birbirlerini yerler imiş. bakıyorsun kızı yiyorlar sonunda. hani filmin başından beri kızı yiyecek gibi bakıyorlar ama cidden bunu yapacaklarını insan düşünmüyor. canlı mı yiyorlar? nasıl yiyorlar? neyse ki oralarını geçmişler.

.sondaki göz kusma ve tutup bunu yeme sahnesi bile insanın midesini bulandırmak için yeterliydi. daha fazlasını yapmadıklarına sevindim.

.bir de ölü ile sevişme var, lezbiyen nekrofili, ne gerek varmış buna? kızı hayal ederek bunu yapıyor. bundaki mesaj da acaba o kadar güzel ki ölüye bile can verir mi demek? ülen nedir bu? ağzı kuru diye ağzına tükürüyor ve yalıyor. bu nedir abicim? kimin kafasından çıktıysa allah belasını versin, midem altüst oldu.

.bunlar haicinde keanu reeves abimiz vardı. ne diye oynadıysa. kız hayal mi ediyor ne yapıyor? uyuyan kızın boğazına kadar bıçak sokuyor. nasıl bir fantezidir artık bilemedim. küçük bir rolü vardı.

.dexter'daki dedektif quin salağı da modacı rolündeydi, saçma sapan kızı soyup altınlara buladı. kızı yiyen diğer kızı da görüp hemen beğendi. şimdi güzelliğin yiyerek geçeceği, gençliğin yiyerek geçeceği fikirleri eski fikirler de moda sektöründe pek saçma durmuş.

--- spoiler ---