23 Eylül 2012

Sen to chihiro no kamikakushi


ne bileyim, tipler falan güzel, görüntüler de güzel. animasyon da hoş ama sonundan o kadar memnun kalmadım. geniş hayal gücünü çok basit bir olaya uyarlamak gibi olmuş ve çok standart mesajlar verilmiş. daha fazlasını bekliyor insan böyle bir filmden. bunun haricinde müzikler falan da hoş. 

--- spoiler ---

.sonunda kıza bir haller olmuş olsa, ne bileyim ailecek nehre uçmuş olsalar ölürken hayal dünyası olarak bunları görmüş olsak. kurtulma derken yine kurtulsalar yine mutlu son olsa bile daha iyi olurmuş ne bileyim.

.şu halde ev taşınma yüzünden canı sıkılmış bir kızın, babasının yolu şaşırması üzerine girmeye korktuğu bir tünel meselesi ile başlayan hayal diyarlarında dolaştıklarını görüyoruz. kendi içersinde domuz gibi yememek, çalışmanın önemi, işi olmayan kişilerin hayvana dönmesi gibi bir sürü laf ediyor ama ne bileyim yeterli değil.

.iyilik edersen iyilik bulursun da diyor tabi, arkadaş kazanıyor kendine maceralara atılıyor. ilk sakar bir şeyden cesur bir kıza dönüyor gibi işte ne bileyim. bebek ve kuşun döndüğü hal falan çok iyilerdi. nehrin ruhu ve sevgi olayları da çok standart ama hoş işte ne yapalım.

--- spoiler ---