2 Şubat 2015

Cyberbully


bir odanın içinde film çekmişler ama tabi dünyaya açılan kapımız, penceremiz bilgisayar vasıtası ile... troll'lük mesleğine dair bir film olmuş tam olarak. başroldeki arya stark kızı iyi oynamış. hikayemiz bir miktar mesajlı, sonu da bir miktar makul olmuş. olayların gerekçesi iyi iken şantaj konusu cılız kalmış. öyle ortaya karışık hackli mekli, bilgisayar başında oturmalı bir film için 62 dakikayı hak ediyor. tv filmi demişler ama 62 dakikalık tv filmi mi olurmuş ki?

--- spoiler ---

.esas kızımızın bilgisayar başında oturduğu sahneden başlıyoruz. kamera her daim kayıtta tabi, heklenmiş bilgisayarın en mühim özelliği, dünyaya açılan kapı mübarek. neyse şarkı listesini falan değiştiriyor. çalan şarkılardan soundcloud bile yapmış çılgınlar, hoştu müzikleri de o kadar abartılacak gibi değil.

.neyse kızcağız en iyi arkadaşı ile konuşurken, eski sevgilisin uygunsuz tuviti ile sallanıyorlar, derken başka bir tipi skype ortak konuşmasına alıp hek yardımı istiyorlar ama yapamam edemem diyor. skype'lı girişten sonra kızcağızımız tek başına kalıyor ve bilgisayarındaki anlık mesajlaşma uygulaması (hangisi olduğunu çözemedim) yardımı kabul eden mesajla ötüyor ve olaylar başlıyor.

.ilk erkek aradaşından intikam alıyor, derken karşısındakinin hekçi arkadaşı olmadığını fark ediyor. sonra sen kimsin bilgisayarı kapatırım muhabbetleri ardında, esas kızımızın üstsüz fotoğrafları ile şantaj yapıyor ve şudur budur hikaye ilerliyor.

.olay bu kızın bir dönem üst sınıfındaki bir kızcağızın görüntülerini internete koyarak dalga geçmesi imiş. bildiğin troll imiş, bir sürü feyk hesabı varmış. kızın burnundan getirmişler ve kız en sonunda intihar etmiş, tabi nette video blog muydu neydi? ondan yapıp da sonra dalga geçtiler diye intihar ediyorsa öldüğü iyi olmuş ama kağıtlara yazılı hikayesi hakkaten acıklıydı.

.neyse yok efendim cyberbully olduğunu kabul et, intihar ettiğini kabul et ve kendini öldür isteklerinden sonuncusuna geldik. fotoğrafları yollamasını engellemek için hap alması gerekiyor. bir iki haptan sonra aydınlanma mı yaşadı ne oldu? bıraktı almayı ve seninle konuşmazsam sen bir hiçsin diyerekten bilgisayarı kapatı, mesajı koydu. lafı koydu ve film bitti.

.şimdi şantajlık üstsüz fotolardan ne olacak? sanki dünyası mı kararacak yani? etkisi falan olur ama insan daha hardcore bir foto bekliyor, hadi diyelim öyle bir foto var. o bile yetmez, bu şekilde saçma sapan ölmeye değer mi lan? daha güzel bir şantaj konusu bulsalarmış film daha iyi olurmuş. şimdi mesajı yedirdik, konuyu da salla demişler sanki.

--- spoiler ---