20 Şubat 2015

Top Cats


ilkin eğlenceli, güzel görüntülerle başlıyor ama sonra ulan bunlar görüntüleri diğer belgesellerden toparlamış diyor insan. dalga geçer gibi olmuş, tabi yeni görüntüler de vardır ama üç beş tane benzer görüntüyü gördüğüme kalıbımı basarım. hani %100 aynını alıp koymadılarsa bile ilgili belgeselin kalan görüntülerinden falan toparlamışlardır. bunun haricinde kedilerle ilgili ciddi bir karşılaştırma beklerken biraz şaka ediyorlar, görüntüler ve manzaralar güzel bir tek. büyük kediler, küçük kediler hepsi de güzel ya işte o kadar fazlası yok.

--- spoiler ---

.41 tane kedi türü varmış, köpeklerin türü çok daha fazla. kediler ancak bu kadar farklılaşabilmiş demek. tabi boyut olarak köpekleri döverler. en büyükleri kaplan ile en küçükleri arasında dağlar kadar fark var. sonunda görünteri bir araya getirip ahanda kedi olmak süper kedi olmak için yeterdir demeleri pek olmadı tabi. insan güzel bir karşılaştırma bekliyor.

.jaguar dediler ama o bildiğin leopar idi, siyah olan jaguar değil miydi? böyle bir kara karışıklığı ile izledim o kısımları. çiftleşmelere çok bodozlama girmişler. dişiler zevk alıyor mudur keh keh diyorlar, böyle belgeselcilik anlayışı görülmedi yani hehe. aslanların çiftleşme olayında adamlar kartpostal çıkarmışlar resmen. güneşin batışına doğru sevişiyor hayvanlar. günde kırk kezmiş, gece de durmuyorlarmış, keh keh yine. ense yalama olayına bittim yalnız, öyle direkt zevkine yalamayı de görmediydim.

.dağ aslanı, puma ve lama meselesine girmiş bulundular ama öyle özel türlere çok girmediler. daha detay beklerken zaten genel görüntülerin toparlandığı üstün körü bir şey olmuş.

.çita olmazsa olmaz, pençelerinin diğerlerinden farklı olması, yavrusunun katledilmesi, ağaca tırmanmaya çalışmaları gibi görüntüler vardı. genel görüntülerdi tamamen.

.gece görüşü ve termal kamera falan zaten direkt aynı görüntülerdi, o sahneyi de birebir hatırlıyorum.

.leoparın timsahı hüplettiği sahne en acayip sahneydi, yakalıyor ama tam öldüremiyor boğmaya çalışıyor falan, su içinde arbede çıkıyor. iki yırtıcıyı o halde görmek zaten yeterince enterasan.

--- spoiler ---