26 Ekim 2012

Repo Men


valla izlenir ama ne bileyim kapsamlı düşününce baya saçma film. anlatmak istediği ya da genel olaylara bakınca ve finale de bakarsak izlenebilir. ayrıntılara çok takılırsak o vakit de zaman kaybı. benden günah gitti. neden bilim-kurgu değil onu anlamadım. temel mesele bilim-kurgu üzerine nerdeyse. gelecekte gerçekleşmiş yapay organlar ve bunun ticareti meselesine dokunduran bir film diyebiliriz işte.

--- spoiler ---

.şimdi öncelikle hukuk nerde devlet nerde? yok anlaşma yapmışsın yok kurallarmış falanmış filanmış. lan borcunu ödeyemenin canını mı alıyorsun nasıl manyaklıktır bu. çok abartı geldi bana bu antlaşma hükümleri meselesi ve tabi borca karşılık bir şeyler bulunamaması, hiç mi bir insanın değerli eşyası olmaz satıp paraya çevirmez falan ne bileyim.

.ardından eğer gerçekten bu kadar yaygın bir yapay organ piyasası olursa nasıl fiyatlar uçuk olabilir? yapay organsız adam  yok filmde nerdeyse, hepsi nasıl idare etmiş o kadar. nerde çürütmüş organları bu kadar (mesaj mı vermişler yani) ne bileyim bu kısımda abartı geldi.

.final sanılan ilk kısımda canlı canlı kalbten barkod okutmaktır. kesip kesip insanların tekinin kan kaybından ölmemesi falan ne bileyim hepsi abartı geldiydi ama neyseki, ilk zenci eleman ile karşılaştıklarından itibaren sanal aleme geçirtmişler bunu.

.sanal gerçeklik lafı duyduğumdan itibaren böyle bir his vermişlerdi ama yine de kestikleri yer güzeldi. ha ama yine tam değil, hala kalp mi onda bir şeyler mi onda yani elemanı o halde tutmaya para yetiyor ise nasıl organa parası yetmiyor onu anlamadım pek. neyse belki son kısmı anlamamışımdır acayip uykusuzluk var üzerimde işte.

--- spoiler ---