13 Aralık 2017

It


niye bu kadar yüksek puan almış pek anlayamadım, tamam güzel çekmişler, güzel yapmışlar ama stranger things çakması olmuş bir kere. stephen king romanından uyarladık diye bundan kurtulamazlar ki, baktılar bir dizi popüler olmuş benzer bir tane film çekelim demişler. dönemler aynı, hikayeler çok benzemese de veledin teki aynı oyuncu, aynı dünya, ha seksenler bir tek onlara mı ait denebilir ama diziliş bile çok benziyor. bir tek yahudi çocuk fazlası var o kadar yani. seksenler müziği bir iki serpiştirmişler, metallica falan var. geri kalan standart müzikler kafa ağrıtıyordu. çocuk korku filmi gibi olmasa daha iyi olacakmış, niye çocuklar uğraşıyor bu kadar sorusunun cevabı çok cılız.

--- spoiler ---

.sadece onlar görüyor diye açıklamışlar da ulan o kadar insan ölüyor, o kadar insan kaybolmuş. bir tane polis, dedektif bir şey olmaz mı? bu dedektif bilmem ne çocukları olay mahallinde bulmaz mı?

.üstelik havada uçan çocuklara ne oldu? neden o hikayeyi tamamlamadılar? bunca zaman hala hayatta olmaları fazla fantastik olurdu ama öldülerse de kayıp çocukların ölüsüne dair bir bilgi vermeleri gerekirdi. son kısmı hızlıca geçirmişler.

.iki saat zaten çok uzun geldi, devamlı hoplatma ve baştan korkutma çabalarını kısa tutsalar olabilirmiş. üstelik bu palyaçonun başına ne geldiğini de anlatmadılar. daha birinci bölüm diye bitirdiler. devamı da gelir gibi ama zaten korkunç palyaço, korkan veletler meseleleri çokça yapıldı.

.tekrarında pek bir beis görmemişler. palyaço tipin halleri biraz komikti, veletlerin kendi aralarındaki muhabbet de biraz komikti. oralara yatırım yapmışlar. bir elm sokağı kabusu komikliği yok ama ona da gönderme vardı.

.önce ezik arkadaşların yolları kesişiyor. grupta bir tane zenci, bir tane yahudi ve bir tane kız oluyor. bir de kekeme var ama o liderleri. bu elemanın kardeşi kağıttan gemiyi takip ederken kanalizasyonlarda kayboluyor. filmin ilk sanhesi de bu.

.abisi güya onu arıyor ama ailesi umudu kesmiş, diğer arkadaşları bir yanlarında gibiler bir değil gibiler. veletler kendi başına öcü avında. öcülü ev zaten hınk demiş burnundan düşmüş. altında bir gizem olsa, çocuklar zaten ölmüş olsa ya da ne bileyim aslında kayıp hikayesinin çocuk aklı versiyonu olsa belki anlarım da korkularından besleniyor canavarı nedir lan?

.en sonunda veletler korkmayarak yeniyor, ondan önce bir sürü dövüş sövüş, saldırı maldırı ama ölmüyor. senden korkmuyoruz diye bir tane daha kuyunun dibine yolluyorlar. kuyu içinde kuyu mübarek. oradada bitiyor işte.

.bu gruptaki kız da önce kekemeye sonra şişkoya gidip geliyor. en son kekemede kalıyor gibi ama şehirden ayrılıyor. onun da babasıyla hikayesini alttan alta yedirmişler. kafalar ağır hasta, nasıl bir manyaklıksa artık. neyse ki çok uzatmadılar.

.ha bir de olmazsa olmaz kabadayı oğlan vardı. babasını falan da öldürdü ama durduk yere bir kötülük, onu da çerez gibi öldürdüler. o da çok tipik bir tip, mecburen yapmışlar gibiydi. arabası falan stranger things'in tıpkısının aynısıydı. o aralar kabadayı liseli oğlanlar arasında çok modaymış anlaşılan.

--- spoiler ---