30 Ağustos 2014

Oculus


filmin gizemi, akışı falan iyi ama pek korkutmuyor. hatta gerilim bile sayılmaz tam olarak. o yüzden türüne göre başarılı mı başarısız mı bulayım emin olamadım. akışına göre bakarsak fena bir film değil. battestar galactica'nın starbuck'ını da gördüğümüz için sevindik. görüntü ve müzikleri de idare eder. ters köşeli son ya da akıl oyunu tarzı işler de fena değil ama işte neyin ters köşe olduğu da karışık biraz. bir nevi intikamcı ruhtan intikam almak gibi bir gayeye sahip gençlerimizin hikayesi diyebiliriz.

--- spoiler ---

.öncelikle niye kendileri intikam alması gerekiyor? niye hayalet avcılarından yahut supernatural kardeşlerinden yardım istemiyorlar diye sormak istiyorum. güya çok güzel plan yapmış da ulan sana magneto'nun başlığı lazım ki beynine girmesin işte. beynine girdikten sonra istediğin güzel planı yap al sonun böyle olur. hiç de üzülmedim yeminle.

.neymiş saksı gerçek değilmiş de yavuklusunu doğramamış. az önce kırdın işte duvarı onun parçası. detaylara dikkat etmiş abilerimiz aslında da işte olay olması açısından sevgili aynayı yenememeleri gerekiyordu ve öyle de oldu.

.tabi sonda gelen düzenek çıt kırıldım tipli bir kızın boynundan aynayı nasıl kırmaz yahu diye sormak da isterim. kafayı koparıp atar aynayı da paramparça eder idi ama olmadı tabi. kırılmayan ayna kırılmıyor. allah koruyor demek.

.intikamcı ruhlar meselesinde geçmiş hikayesi mühimdir aslında, onu göremedik. ayna niye böyle oldu. görünen kadının hikayesi nedir? sadece kurbanlardan biri mi? öyle mesele uzar gider. başlarda kızcağız hikayeleri anlattı ama kökenine inmedik hatırladığım kadarıyla.

.bir nevi doğaüstü olayları belgelendirme meselesi, inanan inanmayan muhabbetleri falan daha iyidi. akıl sağlığını yitirmiş sevgili küçük kardeşimiz adam edildikten sonra çıkıyor geliyor ve kız kardeşi bunu intikam almak için tekrar delirtiyor. intikam alabiliyorlar mı? alamıyorlar tabi. ikinci filme falan mı bırakmışlar nedir?

.biri bunlara hatırlatsın ulan beyniniz ile yaptığınız planları yine beyninizi kurcalayak bozmak çocuk oyuncağı, alarmler kurmalar, sular içmeler, kameralar, cep telefonu çekimleri falan filan. ha bu arada gördüğü yanılsama ise telefonda nasıl doğrusunu görüyor diye de uzun uzun düşünebiliriz. heni gerçek algısını bozuyor ama telefondaki digital görüntünün gerçek algısını bozamıyor demek.

--- spoiler ---