6 Haziran 2016

What We Do in the Shadows


ilkin pek bir gülümsetiyor, arada güldürüyor. sonlara doğru sıradanlaşıyor böyle hafif sıkıyor ama hoş bir film. çekimleri pek tatlı, hele müzikler filmin kendisine göre çok iyidi. komikli yerlerde hatalı notalar falan. duygusal yerlerde tatlı geçişler. hareketli kısımlarda düğün müziği duyduğuma yemin edebilirim. hintlilerden mi almışlar yoksa buralardan mı? bir ara bakmak lazım. neyse bir dairede vampirler kalsa ve bunun belgeselini çekmiş olsak nasıl bir şeyler olurdu diye komedi yapalım demişler, olmuş tabii. şu yeni zelandalı şivesi midir nedir? o çok yordu insanı, kulaklarımız ingiliz şivesinden ötesine alışmadığından tabii normal hehe. neyse işte vakit öldürdü, iyi oldu.

--- spoiler ---

.adamların arada ciddi bakışlar atması, sanki böyle gerçek bir belgesel çekiliyor edasına bürünmeleri pek tatlıydı. kazıklı voyvoda mıydı kendisi? en azından ben ona benzettim. o abimiz de kendi çapında tatlıydı.

.esas karakter, hafif gayimsi tipin normal konuşması bile komikti. havlu sermesi ve ortalığı karıştırması da gülümsetiyordu. yaşlı kadını vampire çevirmesi, hayatının aşkına kölesinin pulu yanlış yapıştırması yüzünden ulaşamaması, falan filan hepsi iyidi işte.

.bir yerden sonra komiklik algısını bozuyorlar, aslında bunun olduğu kırkıncı dakika civarında aksiyon düşünmüşler, vampir avcısı mekanlarına dalıp en eski (sekiz bin yıllık) vampir abimizi öldürüyor ama işte yine de olmuyor.

.polislerin gürültü şikayetine gelip, hipnotize edilip, ortadaki acayiplikleri görmemelerine falan geçtiler o kısımda da hafif gülümsetiyor ama işte yetmiyor.

.sonra kutsal olmayanlar maskeli partisine falan geçiyoruz. sevgili stu'nun başını yiyorlar orada. insan üzülüyor tabii ama eleman ölmemiş, kurt adam olmuş. kurt adam ve sürü muhabbetleri de hoştu işte ama bir nevi tekrar idi. vampir kısmı yetmemiş ortalarda kurt adamları görüyorlar, sonda da onlarla arkadaş olmaya bağlıyorlar falan filan.

.absürtlük açısından bir yere kadar tamam sonra komikliği pek kalmıyor. vampir muhabbetleri üzerine insan gülüyor her türlü. keşke hikayeyi de bu güldürmeceye uygun bir şeyler tasarlasalarmış. 

.ne bileyim yeni vampir tipin ortalığı karıştırması yerine daha iyi bir tiple daha güzel bir şeyler yapabilirlermiş. bu yeni vampiri pek sevemedim.

.akılda kalan espirilerini sıralamak gerekirse. erotik dans, adam dürtme, tabutta mastürbasyon, kırmızı yüzlü masum insan, vampirlerin teknoloji ile imtihanı (google muhabbeti), kurt adam şakaları.

--- spoiler ---