24 Mart 2015

REC 4: Apocalipsis


rec serisinin özelliğini de yemiş bitirmişler. kamera filmin içinde değildi bu sefer. ilk filmden sonra kalan kısmı öğrenmek için izlenebilir belki ama fazlası yok. film sona doğru fena gelmedi ama son kısımda dağıttı resmen. esas hatun, aynı hatun muydu bilmiyorum ama çok gergindi. beni de gerdi. esas adamı da hatırlayamadım. aslında hepsi tanıdık gibiydi niyeyse, allahın ispanyollarını bu kadar tanımak da garip geldi ya diğer devam filmlerinden bir iki karakter oynatmışlar. fazla da bir numarası yok işte. bir tane de gemi kiralamışlar öyle denizin ortasında geçiyor. serinin hatrına izleniyor artık.

--- spoiler ---

.şimdi bizim sevgili kurtçuk ki kendisini ilk filmin sonunda görüyorduk herhalde. görmüyorsak da sonra mı gördük? orası yabancı gelmedi ya, işte o kurtçuk en iyi bedeni seçip oradan virüs çoğaltıyormuş. en son kızda kaldı sandık ama son kısma esas adamın kötü olduğunu öğrendik ve çok şaşırdık. küçük dilimizi yuttuk. 

.bunun yerine hala kızda olsa ve botla kurtulmaları ardından dünyaya virüs yayılsa daha mantıklı olurdu. en azından bir şeye benzerdi. hele hele adam kıza sana zarar vermelerine izin vermeyeceğim dedikten sonra tutup teslim ettiydi. buradan itibaren bir manası olurdu ama onun yerine esas adam kötü oldu, tam kıza nakledecek iken (ki nasıl o tekrar en elverişli oluyor anasını satayım? ) boğazına zıpkın batırdılar, filmin sonunda gemi havaya uçtuğu halde kurtçuğu bir balık yedi ve devam filmine göz kırparak saçma sapan bitirmiş oldular.

.olmadı yani hiç bir türlü, hem serinin kamera özelliğini bozmuşlar, hem hikayeyi götüme benzettiler artık, hem de çok saçma bitirdiler.

.bu bulaşıcı hastalık filmlerinde yapılan saçmalığı da yaptılar önceden de yapmışlardır belki ama bir damla kandan, bir ısırıktan, salyadan sümükten bulaştığı halde adamlar biçerdöver ile dalıyorlar zombilere. paramparça oluyorlar her taraf kan. ülen hadi silah yok bunu yaptın ama bari ağzını kapa be arkadaş. bağır çağır name yapa yapa o ağızdan bir damla kan girmez mi yani?

.ne bileyim işte bunun haricinde gemi üzerinde geçen bir hikaye, doktorlar, denek maymunlar falan derken öyle sıradan bir şey olmuş. neymiş efendim virüsün köküne inmişler de bir panzehir yapmışlar ama yapamamışlar çünkü köken o değilmiş de kurtçukmuş, bunlarla uğraşana kadar son olaydaki görüntüleri analiz edeydiniz bre zındıklar.

.görüntüler ortaya çıkar, kızdan şüphe edilir, kovalamaca başlar, olayların yönü değişir ve gemiyi imha mekanizması çalıştırılır, gemi patlar ve film biter. o kadar adam boşa ölür, kurtçuk da kurtulur.

--- spoiler ---