7 Ekim 2017

White Bird in a Blizzard


sonuna kadar içimi kıydı attı, baydı bitirdi. sonunda bir güldürdü ki sorma gitsin. esas kadın da pek güldü, tam güldü. sonra da öyle bitti gitti. adamlar şaşırtmacalı son için böyle bir film yapmış. kalan kısımları komedi olmuş. tvden denk gelince izlemiş olduk ama ne bileyim bir yandan malca, diğer taraftan sonuyla belki akılda kalabilir. gizemli gerilimli bir film için bomboş. adamlar romantik komedi yapmış bence, sonu biraz ters köşe ama o da kendince bir romantik. çekimler olsun, müzikler olsun kötü. oyuncuların nerdeyse hepsi dizilerden tipler. belli ki yapımcısı televizyon dünyasına akmış.

--- spoiler ---

.biz anasına hallenecek zannettik, baştan sona onun geyiğini yaptılar, kadın da bu konuda çok istekliydi ama oğlan babasına hallenmiş. hani ailede bir gariplik olduğu belliydi de bu kadarını insan beklemiyordu.

.kadın pat diye yatak odasına giriyor, kızının sevgilisi ile yakalıyor. bir baba kızının sevgilisi ile takılınca da basıyor kahkahayı. adam da gülme diye boğazını sıkıp öldürüyor, dondurucuya atıyor. dondurucuda kilit nedir lan diye sorunca arkadaşları, çıkartıyor cesedini gömüyor ve tüm gizem de bundan ibaretmiş.

.kafası güzelken itiraf etmiş, adamı almışlar. kadına cenaze töreni düzenlemişler. baştan itibaren sanki güzel bir gizem varmış gibi devam etmeleri de saçmaydı.

.geride kalan salak kızcağızın romantik komedisiydi işte. annesi ortadan kaybolunca erkek arkadaşı bundan uzaklaşmış. meğer zaten babası ile işi pişiriyormuş. anası yakaladığı vakit ortadan kaybolunca adamın ona bir şey yaptığını anlamış. devamlı kıza mazeret uyduruyordu. kız sevişmek istiyordu, adam başım ağrıyor diyordu. zaten buradan belliydi olay, detaylara gerek yoktu.

.şişko zenci bile american horror story'den tipitip. bir de gay arkadaşı vardı. hepsi birbirinden komik yahu. expanse'den dedektif yine dedektif rolünde kızı şak diye yatağa atıyor, olayı da hemen çözmüş zaten ama harcanıyor işte. kızın böyle bir aşk hayatı varmış, oradan oraya savruluyor. bize ne ki bundan? 

--- spoiler ---