11 Ekim 2012

Snow White and the Huntsman


iki saat yine çok geldi bana, arada üç boyutlarda sıçıyorlar baya. troll'ün modellesi iyidi. bir de geyiğin. ha camdam savaşçılarda hiç fena değil ama ne bileyim hepsi iyi değil sıkıntılılar baya. hikaye, olaylar, laflar sözler müzikler falan hepsi tahmin edilir şekilde ilerliyor. olaylar baya hızlı gelişiyor gibi oluyor bir süre sonra yavaş modda iki saati tamamlıyorlar. son sahnesi çok daha iyi olabilirmiş ama olmamış. yine de izlenir yani tabi hele masaldır, fantastiktir falan severim diyenlere...

--- spoiler ---

.ayna ayna meselesinde laflar sanki daha farklı gibi geldi bana. tam bakmadım ama güzellikten kasıt yaşam enerjisi midir falan derken. filmin ortalarında güzelliklerini yüzlerini çizerek bozan kadınları görünce öyle olmadığını anladık diyelim. ama yine de aynanın altından çarşafı kafaya geçirmiş adam görüntüsü güzeldi.

.charlize theron'a kötü rol bile yakışmış. güzelliği her şeye gidiyor pek tabi ama kristen bacımız ondan güzel değil orası kesin şimdi. aynanın hatlar karışmış, pamuk sen yaşamsın muhabbeti hoş tabi ama ne bileyim "güzellik" muhabbeti pek bir saçma tabi.

.bundan gayri, yakışıklı prens olayını da karıştırmışlar. avcı rolündeki thor abimizi prens gibi yapmışlar yani en azından o öptü de uyandı falan ama aslında o olmamalı idi. adı üstünde prens olmalıydı. belki orda bir gayri meşru ilişki vardır hehe. neyse öyle işte.

.son da tabi mutlu son anladık ama son dövüş sahnesi çok saçmaydı. yerden yere atıyor. ateşler içinde kendini yakıyor. beni yenemezsin diye böğürüyor. sonra da bizim elemanın gösterdiği teknik ile hançeri saplıyor. öh yani, o gösterme olayı zaten ayrı bir saçma (sonra zırhı atı ve kılıncı ile orduların önünde olduğunu da unutmayalım neyse) üstüne bir de son sahnede kullanıyorlar. hem de yenmesine imkan ihtimal yok iken. zaten onun kanı yenecekti, o kan ile ilgili bir plan yapsalar da yenseler daha iyi olurmuş.

--- spoiler ---