23 Şubat 2013

Upside Down


gani gani mantık hatası mevcut, final de tatmin etmekten uzak, senaryonun aşk hikayesi kısmı da pek bilindik amma velakin sırf yerçekimi muhabbetine izlenebilir bir film. hafiften daha tutarlı yapsalarmış film uçarmış ama sanki nasıl olsa romantik yapıyoruz koy götüne rahvan gitsin diye bitirivermişler. haliyle giriş ve gelişmesi pek bir tatlı ama sonuç biraz can sıkıcı olmuş. filmin uçuş moduna kaptırınca kafa biraz gidiyor, yazılar ters tarafa akıyor gibi geliyor falan.

--- spoiler ---

.sondan başlayalım, hamile kalması imkansız arkadaşım. yumurta nerde sperm nerde? yumurta ile sprem de ayrı yerçekimlerinde olmalı ama hani başından beri teyzesinin pankeklerini yedi de spermi de uçuyor desen hehe olmaz tabi. aslında kolay çözümü vardı bu toz olayını vücuda zerk etmeyi baştan halledeceklerdi en azından hamile bırakmadan önce biz de bunun hiç bahsini etmeyecek idik. nasıl olsa sperme de bulaşmıştır ve dengeler falan gibi.

.yerçekimi olayı böyle bir şey değil tabi, bunu mantık hatası saymak lazım mıdır bilmem? bilim kurgu dememişler fantastik demişler belki o yüzden saymamak lazım ama yerçekimi maddenin kendisi ile ilgili, ayrı özellikte madde mi var? ayrı evren olmalı öyle kıç kıça iki gezegen olur mu hiç hehe, neyse güzel fikir yine de ama işte şu dağ tepesi fazla zorlama geliyor yine de. adamlar nasuh masruki çıktı arkadaş. nasıl o kadar yükseğe tırmanırsın? bulunduğu yer belki yüksektedir ya neyse tamam.

.son niye öyle oldu anlamadım? neyi değiştirdi yani? hem daha önce nasıl hiç kimse çocuk yapamamış eğer çocuklar değiştirdi ise dünyayı bu kadar? alt kısımdakiler nasıl gelişti? bunları ayırıp neden hapse atmadılar? çocukların durumu nedir? hem çocuk annesinin kanını mı değiştirir? iliğini mi değiştirir? kemikler iskelet sistemi falan hepsini nasıl dengeler arkadaş diye de sormak lazım ama o kadar teferruattı düşünmeyelim madem.

.normal iki güzel insanın bir araya gelme muhabbeti gibi bakınca da biraz cılız kalıyor ama tipler güzeldi. ay ışığında takılmalar falan güzel, devamlı bir kafa döndürücü havalar falan hoş. tamamen yeşil ekranda çekilmiştir herhalde ama ona rağmen çok abartı bir sıkıntısı yok. arada uzaklara hoplayışlar pek olmamış tabi. böyleyken böyle işte.

--- spoiler ---