8 Temmuz 2013

Below


maket olduğu belli oluyor bir kere, tamam 2002 filmi ama yine de insan daha güzel görüntüler bekliyor. zaten aksiyon filmi değil bari olan kısımlarını güzel yapalım diye düşünmüyor amcalar. filmdeki oyuncuların bir çoğu sonra baya bir patlama yapmış, bereketli bir film imiş. büyük kısmını diziden filmden görmüşlüğümüz var, ismen saymayalım şimdi uzun çeker. gizem düğüm kısımları hoş, germeleri fena değil ama sonlara doğru hafiften saçmalıyorlar sanki bilemedim. daha şaşırtıcı olabilirdi meseleler, hani devamlı hoplatma eşiğinde kalmış bir film diyebiliriz. fazlası yok. müziklerde hoplatmalık işte.

--- spoiler ---

.çözümü baştan yazınca hikaye de iki satırlık oluyor aslında. yanlış gemiyi batırmışlar, duruma karşı çıkan kaptanı da öldürmüşler, sonra peşlerinden bir hayaletimsi bir şey takılmış ve garip garip işler olmuş. sonunda da hepsi ölmüş, bu kadar.

.hepsi derken kaptanı öldürenlerin hepsi. şimdi görünen hayaletimsinin kaptana benzerliği mi vardı? bir türlü benzetemedim. hayalet muhabbeti hiç yapmamalılardı bence. sadece ağır abinin tekinin dediği gibi sadece oksijen azalıyor diye olmalıydı bunlar.

.son kısımlarda hayalet falan dedi bizim akşamdan kalan abi, bu filmde dindar takıntılı bir tipi oynamış. güldürmemiş tabi, üstelik zayıf bile hehe. neyse ne diyordum? son kısma gelene kadar gizem hoş gidiyor. denizaltına ne dokunuyor, ne ses çıkartıyor? nerden duyuyorlar bu kadar sesi belli değil.

.ama bir hayalet mevzusu çıkartıp üstüne de huzura erememiş ruhlar demeleri kötü oldu. denizaltının geminin battığı yere gümlemesi de huzura ermesi anlamına geldiği için tümden bu hikaye için yaptıklarını söylesek yanlış olmaz. yani hayaletler varmış, koca denizaltını batırmış falan da filan işte.

.50'lerin muhabbetlerini sevmediğim halde fena değildi, mürettebat olayı ve denizaltı olayları ilgi çekici olabiliyor ama işte sınırlıydı hepsi.

--- spoiler ---