8 Mart 2016

Dorothy Mills


film o kadar eski değil ama çekim tarzı pek eski geldi bana, izlerken sıkıldım bu yüzden. olaylar zaten akmıyor, ortalarında da sonunu büyük ölçüde tahmin ettim. yine de sonu beklediğimden iyidi, beklentiyi düşürünce insan eh işte diyor. böyle korku niyetine izlenmiyor, gizem niyetine bir miktar akıyor o kadar. esas hatun game of thrones'un kızıl cadısı. bu filmde psikiyatrist rolünde ama hiç psikiyatrist gibi gelmedi bana. o kadar boşa okumuş hehe. küçük kız rolündeki kız da yirmi küsür yaşındaymış. bir acayip bir tip, garip bir oyuncuymuş. diğerlerinin çoğu ahaliden halk gibi, arada başka filmlerde gördüğümüz irlandalı tipler de var. öyle irlandalı, çok kişilikli, katilli, papazlı, gizemli film izlemek istenirse eh işte.

--- spoiler ---

.psikiyatrist sudan çıktığı vakit tarif ettiği arabanın olmayışı ile gizem başlıyor zaten. bir zaman sonra o arabayı sadece o görüyormuş diye düşünüyoruz ama mevzu ondan da farklı imiş. duncan denen tip olayları anlatırken tüm cemaat olayı tekrar yaşıyor ve kıza tecavüz edip üç arkadaşı arabaları ile köprüden kaza ettiren tiplerin gençlik hallerini görüyorlar.

.tüm gizem de bu işte. bir vakit eğlenmeye çalışan uçuk gençleri maskeli bir dans aktivitesinde (o maskeler de ne abi dedim) gözüne kestiren dört tane mal adam aralarındaki kızcağıza toplu tecavüze kalkışırlar ve olaylar gelişir.

.ahali buna göz yumdu diye suçlanır, papaz efendi olay içimizde kalmalı. bunu hepimiz çekmeliyiz der. tabii o sırada küçük kızı korumak isteyen psikiyatristi itelerler ve kafayı taşa vurup ölür, bu biraz şaşırtıcı idi. haybeye gitti koca psikiyatrist ama işte onu da son kısımda kızcağızı hastaneye yatırdıkları vakit kadın ortaya çıksın da kocası ile vedalaşsın diye yapmış olmalılar.

.tabii sormadan edemiyor insan, madem bu küçük kızı harcamayacaklardı (kız küçük değil de rol icabı işte neyse), neden bu kadın arada kaynadı öldü? filmin sonunda hastaneye yatmış, tüm hikayeyi kocası (o da akıl hastalıkları uzmanı herhalde de) öğrenip karısı ile vedalaşıyor ama kimse polisi falan aramıyor. neden yani? kızı neden hayatta bıraktılar? kız hayatta ise suçlular niye cezalandırılmadı?

.neyse işte böyle sorular gelip geçiyor, akılda kalan pek bir sahnesi yok, köpeği öldürüyorlar boş yere, arada pat diye boğazlanmış geyik gösteriyorlar. öyle şeytana tapan ahali izlenimi yaratıyorlar ama içlerindeki dört kişiymiş, baştan beri iyi olmaya çalışan salak şerif de kötüymüş. aman ne şaşırdık şaşırdık. hele o şerif ile esas kadının iki dakkada sarmaş dolaş olması da pek saçmaydı.

--- spoiler ---