12 Temmuz 2013

Lion Army


aslanlarla birlikte kahvaltı yapmak gibi oldu ama onlar kadar doyamadım tabi. büyük bir aslan sürüsü belgeseli yapalım demişler, bilgilerinde 28 aslan görünüyor amma velakin anlatımında 18 dediğine eminim. büyük ihtimal bir hata yapılmış. dedim sürü büyüyecek falan mı? ama tam olarak öyle olmadı işler. öyle ortalama bir aslan belgeseli işte. 

--- spoiler ---

.su aygırını avlamaya çalışır iken kafasından kapıyor arkapençe diye isim verdikleri aslanı. beyin kanaması geçirdi diyorlar ya sonra aslan iyileşiyor. o çok enterasan geldi. dayanıklı canlılar elbette de ağzı burnu yamulduktan sonra iyi toparlıyor kendini.

.bir de veremli diye isim verdikleri ki kendisi veremli hakkaten, ölüyor... daha uzun süre yaşarlarmış herhalde ama bir deri kemik kalarak ölmesi zor gerçekten. et çiğneyemeyecek hale geldikten sonra ölüp gidiyorlar.

.su aygırı meselesinden sonra hep birlikte kükrüyorlar, erkekler geliyor bunun üstüne. o da garip idi. bir de eğer tam olarak ardarda çekimler ise erkekler gelmeden önce ergen aslanlar şen şakrak hatta yaramazlar. erkekler geldikten sonra hepsi dut yemiş bülbül gibi yatıp bekliyorlar.

.sonunda üç adet yavru oldu ama üç adet erkek aslan da sürüden atıldı. yeme ritüelini bozdukları ve lider erkek aslanların aslan payını almasına itiraz ettikleri için. işler böyle ilerliyor demek. biraz bu üç erkek aslanı takip ettik ama çok değil.

.zebrayı yarım saatte yok etmeleri enteresan idi tabi, zaten o da belgeselin esas mevzusu aslan ordusu meselesine denk düşüyor. tabi rakkamı da tam tuttursalar iyi olacakmış. 

--- spoiler ---