12 Ocak 2014

Ekusu makina


appurushîdo'nun devam filmi ama konuları birebir devam ettirmemişler sanki, önceki mevzu kapanmış yeni mevzu açılmış gibi bir şey. esas karakterler, esas çiftimiz aynı. yine ütopik hadiseler ve klasik bir dünyaları fethetme, değiştirme fikri var. sonu da gayet tahmin edilebilir. bu kadar uğraşıyorlar konuyu da biraz orjinal yapsalar ne varmış? görüntüler ilk filmden daha iyi tabi teknoloji gelişmiş, müzikler de fena değil. öyle animasyonlu animemsi bir şey izlemek istenirse iş görüyor.

--- spoiler ---

.olimpus adlı bir diyar kurulmuş, önceki hikayeden sonra mıdır? yılları takip edemedim ama bu diyarda nefret gibi olumsuz hisleri olmayan biyonroid midir nedir öyle insanlar üretiliyormuş. genetik mühendisliği ile dna'dan insan peydahlamak. tatlı tatlı insanlar falan derken bizim kızın ortağının dna'sından bir tane üretirler ve onlar arasında hafif bir rekabet, ağız dalaşı şeklinde devam eder.

.briareos'u toparlayan doktor da bildiğin çılgın bilim adamı çıkar. herkesi aynı fikride birleştirmek için bir sistem tasarlar. önceki laboratuvar arkadaşı (belki yavuklusu) öldürülünce kafada böyle bir plan kurar. tabi sevgili kadıncağız engellilere yardım için yaptığı sistemi bir beyin kontrolü meselesine çevirdikleriden hepsi olmuştur.

.yani özetle bir beyin kontrolü yapan sevgili bilim insanımız, buna olanak tanıyan güçlü bir devlet ve uydu sistemi ve tabi herkesde olan bir teknoloji ile işlem tamamlanır. şimdinin google gözlüklerinin gelişmiş versiyonu tadında bir şey herkesin beynini kontrol etmeye imkan tanıyan bir alet olur.

.bunu tespit edip uyardıkları halde insanların kullanmaya devam etmeleri çok saçma geldi bana, ha olur mu olur belki ama yine de toplatılmadır bir şeydir yapılabilirdi belki. çok hızlı gelişti olaylar ama yine de olayların insanlar üzerinden kopması pek garip oldu. üstelik toptan bayıltıcı bir silah falan olmaması da büyük eksiklik.

.neyse işi böyle değil de bizim takımın işlerin merkezine dalıp halletmesi şeklinde çözmüşler. haliyle kahraman tabi bunlar kolay değil. dalarlar eski labarotuara, kız yine ahtapotumsu bir şey olmuştur (japonların ahtapot manyaklığı diyelim) içindeki insanlık kırıntısına seslenerek de günü kurtarır sevgili esas kızımız.

.o kadar çizmişler, biraz cürretkar pozlar da alsaydık iyi olacaktı. sanki önceki filmde daha fazlaydı bu konuda. bunda pek bir şey olmuyor. aksiyon da aksiyon işte. sonunda biraz sıkıyor insanı ama olur o kadar.

--- spoiler ---