22 Ocak 2014

The World's End


başroldeki iki eleman ingiliz komedi filmlerinde devamlı oynuyor herhalde. bu sefer pek güldürmediler, çok zorlamaydı sanki. öyle arada biraz gülümsetebildiler o kadar. film zaten son kısımdaki mesaj için yapılmış öyle absürt bir film. ortalarına kadar nerde lan bunun bilim kurgusu diyor insan, sonra da ortaya karışık bir şeyler yapıyorlar. arada bir iki yerde hoşumsu müzikler duydum ama onlar da idare eder işte. aldığı puanın filmi değil yani, vakit öldürmelik sadece.

--- spoiler ---

.uzaylı meselesini daha oturaklı kurgulasalar ve türü de komedi olmasa yine işe yarar bir şeyler olabilirdi sanki ama hani insanlar kendilerine ne yapılmasının söylenmesini istemezler, insanlar özgürlüğüne düşkündür haykırışı için adamlar film yapmış.

.hem de büyüdüğünün farkında olmayan gençken pek havalı bir elemanın 12 tane barı bir gecede dolaşma hayalinin senaryosu üzerinden. alkolizm yardımı mı ne alıyor? oradaki anlatımlar ile başlıyor, hızlı geçişlerle falan ilk kısım geçiyor ama sonra gitmiyor film.

.sherlock'un sevgili yardımcısı john da filmde mevcut. diğer elemanlar da ingiliz sinemasından herhalde bilemedim. ortak yapım gibi duruyor ya neyse şimdi bakamadım bilgilerine daha sonra bakarım.

.bu arada 12 bar dolaşma ve bira içme meselesinde kural üçer beşer bir bira şeklinde idi. bir bardak değildi yani ama sonra işler ciddiye binince birer birer içip devam ediyor. sonunda da genç takımı ile benzer bir saçma işe karışıyor ki o çok daha bir fena saçma ya neyse işte.

.uzaylı hikayesi de kısaca şöyle, sevgili uzaylılar evrende dolaşıyormuş. işgalci değil ama asimile edici bir tipler imiş. birlikte yaşama yollarını arayıp dönüştürmeyi seçiyorlarmış. az canlıyı dönüştürüp medeniyetleri belli bir kıvama getiriyorlarmış. dünya en geri kalmış medeniyet miş güneş sisteminde ve güzellikle değiştirmek istemişler. ingilterede bir kasabadan başlamışlar ama insanlar direnmiş, ha insanlar bu değişime direnince ne oluyor? gübreye çevirip yerine oyuncak gibi insanlar koyuyorlarmış. seçilmiş hafızalar da saklanıyormuş. öyle ortada mavi kanlı takma bebek, robot (bir türlü isim bulamadılar artık neyse) tipler cirit atıyormuş.

.bunlar olayı anlayınca kaçalım maçalım muhabbeti yerine, ne yapıyorsak onu yapalım da fark etmesinler geyiği ile filmin sonuna kadar bar muhabbeti yaptılar. hiç de komik değildi aslında ama olduğu kadar işte.

--- spoiler ---