28 Temmuz 2016

People Like Us


aslında bir bakıma komik bir hikayesi var. şimdi spoiler olmasın ama bir nevi türk filmi hikayesi denebilir. modern insan yaşamına eklemişler, bundan da bir dram çıkartmışlar. al sana hikaye olmuş. karakterler ve tipler hoştu o yüzden film aktı bitti ama hikaye olarak pek bir feyz vermiyor. velet karakteri de iyidi. görüntüleri falan tatlı, müzikler idare eder. pislik baba müzisyen idi ya müzikler daha iyi olabilirdi sanki, hafif coşkuyu verdikleri oldu ama bana yetmedi. 

--- spoiler ---

.işinde gücünde ve hızlı konuşmalı bir tipin (star trek'ten tanıdık bir sima kendileri) hikayesi ile başlıyor. süper iş bağlayan pek ticari zekalı bir insan gibi görünüp işleri batırdığını öğreniyoruz.

.tam bu anda babası da ölüyor. meğer adam kansermiş, yıllardır hastaymış. araları bozukmuş. babasının cenzaesine gitmemek için kimliğini unutmuş numarası yapıyor. böyle numaradan tripler komik aslında ama oyuncu ya işte öyle beceriyor.

.aktarmalı seferler ile yavuklusu (olivia wide) ısrarı ile babasının cenzaesine yetişemese de ölü evine yetişiyor. anası bir tokat patlatıyor, ne oldu ülen diyoruz. işte hastayken gelmemiş de 13 senede şu kadar gelmiş de...

.araları kötüymüş, kendi kafasına göre takılan bir adam imiş. filmin gizemi de vasiyette ortaya çıkıyor. 150bin dolar bırakıyor. parayı kendine sanıyor ilk. notunda bir adres ve bir kadın olduğu ortaya çıkıyor.

.kendileri de gayri meşru ilişkisinden olan çocuğu imiş. kardeşi imiş yani. para buna lazım diye ilkin vermiyor. takip ediyor, sonra tanışıyor. kanka oluyorlar. kadının (elizabeth banks) çocuğu ile iyi vakit geçiriyorlar. derken hop buna yanaşıyor. sonra arkadan bir ses durun siz kardeşsiniz diye bağırıyor.

.kardeşlermiş, adam söylememiş. söylenebilecek en kötü zamanda söylüyor. kadın çıldırıyor, döverek dışarı atıyor. bu arada elemanın anasının minik hastalığı var, onlar bunlar geçiyor. sevgilisi ile barışıyorlar. babasından kalan video varmış, anası bunu ona veriyor.

.videonun içeriğini ilk görmüyoruz. dertleşme sırasında babasının bunu parka götürdüğü ama yanına bile gelmediğinden yakınıyordu. meğer babası öz çocuğunu parka, gayri meşru çocuğunu da pikniğe götürüp bir nevi aile bütünleşmesi yaşatıyormuş. kardeşler yine birbirinin kardeş olduğunu bilmeden birlikte oynuyorlarmış. bu da pek dokunaklıymış, buun gördükten sonra öyle kardeş kalmaya devam ediyorlar ve film bitiyor.

.bir nevi çok eşlilik dramı yaşıyan bir müzisyen abimizin hikayesi gibi. şeriat olsa hehe böyle dertleri olmaz, iki kadını alır koyar eve çocukları da mutlu mesut yaşar idi, hehe çarpı iki...

--- spoiler ---