13 Ağustos 2018

Deadpool 2


o kadar gönderme vardı ki film baydı. zaten bu deadpool'a pek alışamadım. ibnece komedileri çok abartı. bir yerde komik, diğer yerde değil artık. abartı komedinin anasını ağlatmışlar. eğlendiriyor, güzel vakit de geçirtebiliyor ama inanılmaz boş bir film. aksiyon, komedi, macera filminden doluluk beklentim yok ama bu kadar da olmaz. kendi senaryosuna laf atıp kameralara bakınca mı güzel film olacak? bilemedim, bir taraftan iyi güzel de diğer taraftan beni sarmıyor. niye izliyorsun diye bir soru akla takılmasın, o kadar da değil. üçüne de gönderme yaptılar, onu da izlerim de ne bileyim, kekremsi işte. bilmem kaç tane insan çalıştı diye not mu düşmüşler? ölçekleri büyütmüşler ama görüntüler o kadar güzel olmamış, özel bir müziği de yok. dubstep göndermeli google aramalı espirili bir şeyler işte.

--- spoiler ---

.filmin sadece yazılardan sonraki kısımları bile yeterli yani. hitlere gidip nanik yapıyorlar. bebek öldürme muhabbeti zaten apayrı. zamanda yolculuk yapıp tüm senaryoyu bok etmek nedir ki? bırak ölsün bari. komikli ölüyor, bari ölü kalsın. yok efendim adamı kurtarmak için ailesini görmeyi bırakıyor. sonra aleti tamir edip geçmişe gidip olayları düzeltiyor. karı bile ölmüyor. yuh artık yani.

.hadi filmin başına karıyı öldürdün. öldürmemesi gerekirdi dedik, onunla yazılarla dalga geçtin falan filan. çok iyi ettin belki orjinal oldu ama ölü ölü kalmayacaksa değeri düşer. bunu anlamıyor mu bu marvel abicim. niye böyle yapması?

.diğer göndermelerden wolverine olayını hiç anlamadım. yeni filme mi gönderme? yoksa atladığım bir filmi falan mı var bilmiyorum. çıkar kokusu bir ara. green lantern'de yine kendisi oynadıydı sanki. onu anladık, hadi komik diyelim. arada bir thanos lafı geçti. thanos'u oynayan eleman bu filmde de vardı. göndermesini yesinler.

.ne bileyim işte. önce salak bir anlatımla esas kadın ölür. sonra bizim kahraman kafayı yer, ölmeye çalışır. bin tane yol dener. param parça olur falan ama bir şey olmaz. derken x-men arkadaşları gelir buna el atar, iyi olacak falan derken bir olay olur, bunu da stajer olarak alıp mevzuya katarlar.

.mutantlara eziyet eden elemana karşı gelmiş ateş saçan bir şişko oğlan meselesi vardır. bir de gelecekten gelen eleman koyarlar. neymiş efendim ilk cinayetinden sonra esas kötü olacakmış, ailesini öldürecekmiş. zamanda yolculuk ederek koşmuş gelmiş, şişko oğlanı öldürecek. deadpool şişko oğlana eziyet ediyor diye elemanın tekini öldürür. diğeri kaçar, bunları hapse atarlar ve olaylar gelişir.

.güç baskılama tasmasında kanserlidir. ölecektir ama ölmez işte. hapishane muhabbetleri biraz komik olabilir. şişkonun hali komikti ama sonra bunu ciddi ciddi mevzu yapmaları hiç olmadı. gelecekten gelmiş adam hapishane basar, deadpool yine ölmez. elemanı kurtarmak yerine ileri geri konuşur. kendisi hapisten patlaya çatlaya uzaklaşır. 

.ölme denemelerinde, bu seferde ve tabii en son ölürken yavuklusunu görmektedir. arada buna bir şeyler anlatır. kalbi yanlış yerdeymiş de oğlana yardım etmesi gerekiyormuş da falan filan.

.tutar takım kurar, komple geyik, bir miktar komik. seçmeler ve olaya atılmalar da iyi. bir tek şanslı kadın takımda kalır, diğerleri ölür. onlardan da bir tek bıyıklı insanı zamanda yolculuk ederek kurtarır. o nasıl bir kafa anlamadım zaten, orta direkt amerikalıya gönderme herhalde.

.hapishanede oğlan kendine güçlü arkadaş bulur, adını unuttum. özel bir karakter, daha önce de gördük. belki çizgi filmlerde gördük artık neyse. bunlar ekip olarak elemanı kurtarmaya çalışırken, zaman yolcusu adam öldürmeye çalışır. oğlan esas güçlü arkadaşını kurtararak hepsine nanik yapar. baya bir patlama sıçrama ve dağıtma görüntüleri derken olaylar iyice karışır.

.bizim deadpool'u ikiye bölerler. yarısı büyümesi meselesi hem iğrenç hem komikti. takımı tekrar toplayacaklar falan derken zaman yolcusu gelir bunlarla ortak çalışır. oğlanı 30 saniyede ikna ederse öldürmeyecektir.

.tekrar olaya dalarlar, oğlan ve güçlü arkadaşı buna eziyet eden adama gelir. ortalık ateş, dövüş, savaş mavaş derken en son deadpool merminin arasına atlar. mevzu bu yani. x-men'ler yine gelmiş. cgi kavgası başlamıştır. geçen filmin son sahneleri gibi. güçlüler güçlülerle dövüşür. ortalık kırılır geçilir.

.güç kontrol tasmayı takıp ölme fikri aslında neden daha önce denememiş? madem ölmek istiyor bir tane temin edip ölebilirdi. oğlan için kendini feda edince karısı ile bir konuşma, güzel bir buluşma, esas kahraman öldü diye rahat edecekken, zaman yolcusu adam bu elemana iyilik eder, döner kurtarır. karısı daha vaktin gelmedi der ve olaylar böyle biter.

.tabii güya biter, zaman yolculuğu aletini alır, gücünü tekrar tamir ettirir ve tüm senaryoyu baştan sona değiştirir. ne gerek vardı ki şimdi? hem eğer böyle olursa zaten diğer olaylar olmazdı. zaman paradoksu falan da takmadan tüm marvel evreninde takılırlar, hitlere bile gidip komiklik yaparlar ve film biter, sonunda...

--- spoiler ---

.