19 Temmuz 2013

The Pact


gizemli meseleleri fena değil, gerginlik de veriyor biraz. arada ani hareketler de yapıyor. korku filmi için olması gerekenlere sahip ama oyuncularımız pek olmamış. zaten çok fazla oyuncu da yok, düşük bütçe ile bir korku filmi yapalım gibi olmuş. arada çalan melodilerimiz hoş, arada gerginlik veren müzikler de hoş. öyle ortalama bir korku filmi işte, vakit öldürmeye işe yarıyor.

--- spoiler ---

.ruhlu ya da seri katilli şeklinde bir açıklama yapmak istemedim çünkü filmin en orjinal meselesi bu herhalde. öncelikle şöyle ruhlu korkutmalı bir film sanıyor insan ama sonra işlerin rengi değişiyor.

.adam evin içinde ev yapmış, seri katil olarak saklanıyor imiş oralarda. olaya bak. güzel kafa aslında, kimsenin haberi yok. arada geceleri çıkıp insan götürüyor. kimsenin farkında olmadığı seri katil de güzel fikir, saklanması da güzel fikir. bunu öncelikle ruhla harmanlamaları da fena fikir değil.

.tabi ruh hiç olmasa ve ilk ruh gibi meselesinden buraya varsak daha iyi olabilirdi. hele o konuşma tahtası meseleleri falan çok standart zaten. öyle işte ortaya karışık ruhlu seri katilli bir şey yapalım diye niyet etmişler herhalde. 

.polisin öleceği çok belliydi, sonunda bir numara çakalım demeleri gibi. seri katilin ruhu mu kaldı en son? ben öyle yorumladım artık. çift renkli göz ve çiller de nedir? katil de öyle esas kız da öyle idi. hiç bu mevzulara girmediler. sadece en başında gözle başlatıp en sonunda gözle bitimiş oldular. ankara kedisi gibi insan bunlar, kedi canları var maşallah.

.ha bu arada ekleyeyim. anası kıza korkunç şeyler yapmış dediydi, neymiş onlar açıklanmadı. anladığım kadarıyla seri katil dayıya yardım etmiş iyi güzel de, kıza ne yapmışlar ben onu anlamadım.

--- spoiler ---