1 Kasım 2012

Hereafter


baya ağır akıyor film ama izletiyor yine de, iki saat hem de. farklı hikayeler ayrı ayrı akıyor. sonundan çok memnun kalmadım ama daha ne olabilirdi tabi orası da meçhul. hafiften gerçekçilik için böyle bir "normal" şekilde bitirmişler herhalde.filmde fransızca da duyuluyor ama amerikan filmi hatta Clint Eastwood yönetmiş. sonuçta bir şey anlatmıyor belki ama hikayeler hoş işte.

--- spoiler ---

.ilk sahne baya çarpıcı ondan sonra insan çok şey bekliyor ama tüm ekşını ilk sahnelerde harcıyor amcalar. durduk yere bir tsunami oluyor, esas kadın altında kalıyor boğuluyor ama tekrar hayata dönüyor. bir şeyler falan görüyor sonra da bunu kitap haline getiriyor.

.esas adamımız da küçükken hastalık geçirmiş beyin ameliyatı sırasında ölmüş geri gelmiş. insanlara dokununca onlarla ilgili ölü kişileri görüyor mesajlar iletiyor. bildiğin medyum işte. bir dönem para kazanmış bu işten ama artık yapmıyor imiş.

.bir de ikiz kardeş hikayesi var anneleri eroinman, çocuk esirgeme kurumları kontrolleri falan var neyse bir gün eczaneye giden ikiz kardeş (şapkalı olan) diğer çocuklardan kaçarken araba altında kalıyor ve ölüyor. sonra da bu kardeşi ile iletişim kurmak için medyum geziyor kapı kapı.

.hikayeler birleşmez gibi gelirken (ki biri fransada) bir kitap fuarında birleştiriveriyorlar. hoş da oluyor. esas kadın kitabını imzalatır iken, esas adam (matt damon) görüyor ilgisini çekiyor haliyle. o arada da küçük çocuk bunu görüyor sen medyumsun bana yardım et falan diyor, o da bıraktım yürü git başımdan diyor. çocuk da gitmiyor tabi, bekliyor kapısında. sonra dramatik sahneler falan, kardeşinden mesajları iletiyor.

.film de normal hayat isteyen esas adamımız ile ölümden sonraki hayatı tecrübe etmiş yazar hatunun birleşmesi ile bitiyor. dokununca görüyor mu görmüyor mu bilemiyoruz ama ilk seferinde görmüş idi. en azından onu anlayacak biri falan vurgusu yapıyorlar herhalde. böyle filme böyle final yani. pek olmamış tabi.

--- spoiler ---