19 Mart 2017

Resident Evil: The Final Chapter


katıksız aksiyorn, arkadaş bu nedir? insan iki durur bir yudum su içer (içmesi bile aksiyon) ne yemek yediler, ne sıçtılar, devamlı koşturdular. olacak şey mi bu? kim demiş bu abi biz buna aksiyonu basalım diye? hikayeyi merak etmesem izlemezdim. şimdi final chapter demişler ama bitmiş mi? bir tane daha yaparlarsa şaşırmam. mühim açıklamalar, güzel bilgiler ve kıyamete dair bilindik laflar vardı ama ne bileyim işte şu aksiyonu yarı yarıya azaltmış olsalar fena film olmayacakmış, şimdi izledikten sonra insanın gözü acıyor. bir sürü sahneyi de kaçırdım hissiyatı oluyor. devamlı bir parlama, patlama, çatlama, insaf yahu. neyse ki genel görüntüleri güzeldi. bu arada imdb bilgilerinde sekiz tane ülkenin ortak yapımı olarak görünüyor, bu nedir yav?

--- spoiler ---

.şimdi bu alice de klon imiş, nasıl bir kızcağızsa babası bunu kurtarmak için t-virüs'ü yaratmış. sonra bunun görüntüsünden sanal zeka yaratılmış. en sonda kuruldaki tekerlekli sandalyedeki kişiydi kendisi. yaşlanması devam etmemiş ama yine de öyle kalmış.

.bildiğin çılgın bilim insanı meselesiyle geldiler. dünya çok boktan yer oldu, yıkıp yeniden yapalım. bunu dinlerde zaten yapmışlardı. nuhun gemisi, şu bu, virüsü salmışlar. kendilerinden olanı dondurmuşlar. sonra da tekrar temizlik başladıktan sonra tertemiz dünyaya uyanmak istemişler. 7 milyar insan ölmüş, aslında başarmışlar diyebiliriz ama tek farkı, dünya onlara kalmadı. hayatta kalanlara kaldı.

.bunlar haricinde ilk filme göndermeler, lazer ışıklı bölgede son dövüş yapmalar falan aslında hoştu, devamlı bir gerginlik de fena değildi de aksiyonu biraz azaltsalar işte olacakmış. çok aşırıydı.

.köpekler, yaratıklar, biyolojik silahlar falan derken bilindik sahneleri gördük. önceki film nerde kaldıydı? bu kadın uyanıp nasıl dövüşmelere başladı, sonra diğer ekiple nasıl şak diye buluştu? bunları anlayamadık bile.

.yetmedi, esas pislik doktorun klonu meselesiyle devam ettiler adamın bir sürü klonu varmış. biri iyice incil manyağı olmuş, zaten kendi klonuyla kendini öldürtmesi de salakçaydı ama benim anlamadığım o kadar patlama çatlama ardından neden arabalarla tesise girmediler? ne oldu o kısmı kaçırdım komple.

.sonra bilgisayarın ihanet etmesi, virüsün havada şak diye yayılması, yetmiyor gibi alice'in ölmemesi gibi saçmalıklarla da devam ettirdiler, böyle yaparak iyice gömdüler ama işte ambirella kopereyşına saygımızdan ötürü ses etmedik. özel güçlü alice, hafızası olan normal insan alice'den bin kat iyidi, ta oralarda bıraksalar olacakmış.

--- spoiler ---