8 Mart 2018

Anti Matter


yazanı yöneteni, oynayanı falan hepsi bu sektörde yeni tipler herhalde. biraz çakma durmuşlar, güzel yapamamışlar ama konu, en azından bir kaç dialog hoştu. sadece bir iki dialog için koca film izlenir mi bilmiyorum ama bilim kurgu izlemek için izlenebilir. tabii nerde eski pi'ler nerde bu. bilimsel fikir olarak altyapısı da sallamasyon olmuş. hani çok iyi fikir yapsalar bile bu anlatımla zaten olmazdı. biz fazla bir şey yapamadık, gürültüye getirip sallayalım demişler. sonu da yetersiz olmuş, daha iyisi olabilirdi. zaten bir yerden sonra sonu falan tahmin edilebiliyor, güya gizem basalım demişler ama tahmin edince pek tadı da kalmıyor. görüntülerde de fazla iyi bir şey olmayınca işte öyle boşa gitmiş bir iki saate on kala diyelim.

--- spoiler ---

.kadın en başta tam olarak neyi deniyor orasını da anlamıyoruz. bir kabın içinde sayı dizilerini veriyor. atomlarda değişim olmamasını test ediyor. 17. dizi atomları yok ediyor. başka evrene mi gönderiyor yoksa ne oluyor? bir sürü bilye gönderiyorlar. mekanı seçmedikleri için birini öldürmüş de olabilir. oralara falan gelmiyorlar hiç.

.şak diye eşya ışınlamaya başlıyorlar. eşya ışınladıktan sonra bile duyurmaları gerekirken insan ışınlamaya geçiyorlar. niye kendilerine saklıyorlar? yani çok saçma değil mi? bir atomu ışınladıktan sonra ortalığı ayağa kaldırmaları gerekirlerdi, sadece lafla geçiyorlar. neden geçtiklerini de anlatmıyorlar.

.sonra microsoft kodları modları değiştiriyor, acilen bir insan denemesi yapmak istiyorlar ve ortalık karışıyor. güya çubuk çekiyorlar, esas kadın denek oluyor, ondan sonrasını gizemle anlatıyorlar. çok da gerekli olmayan bir şekilde.

.ilk denemede bir şey olmuyor, sonraki denemelerde bildiğin tartı kullanıyorlar. insan maddeden fazlası mıdır sorusu için tüm filmi yapmışlar. ilk ışınlanmada hemen kapatmadığı için ruhu da güya ışınlanmış oluyor ama bir hata meydana geliyor, onu yok etmek için tartı düzeneği ile birlikte yeni deney yapıyorlar. kadından iki tane oluyor. biri fotondan oluşmuş, kısa süreli hafızası olmayan bir tip, diğeri de ruhu gitmiş hafızası olan maddeli tip. geyik bu işte. gizem bu. zaten de anlıyoruz.

.beyini ışınladıkları vakit içindeki bilgi de ışınlanır mı? dolu hard disk ile boş hard disk aynı ağırlıktadır diyorlar. bundan da bilginin bir kütlesi olmadığı sonucuna çıkıyorlar ama aynı şekilde boş pil ile dolu pil de aynı ağırlıktaymış. elektronların kütlesi varmış, o halde nasıl? bunun cevabı da yok işte. deney sonucunda fazla kalan kısmı ruh, nedense hafızası eksik ve bunu kendisi fark edip içine sindirene kadar da bir sürü dram.

.ta en başından beri fark ediliyor. maskeli birinin bundan çalışmaları çalmasında da bariz anlaşılıyor. kendisi lan bu diyoruz. öyle de çıkıyor. pek bir gizemi kalmıyor. en son annesi ile vedalaşıp tekrar ışık oluyor. ne alakaysa işte böyle yapmayı uygun görmüşler. filmin sonunda da ilk canlı deneyleri tırtılın kozasını görüyoruz. ruhsuz bir kelebek olacak göndermesi mi yapıyorlar nedir anlamıyoruz ve öyle bitiyor.

--- spoiler ---