30 Aralık 2012

Battlestar Galactica: Blood & Chrome

s01e01-10

battlestar galactica mevzusuna internet dizisi ile bir ek yapmışlar. bu sefer adama'nın gençliğine götürdüler. ortalama onar dakikadan on bölüm. benzer bir yapım olan halo 4: forward unto dawn 'a göre daha kötü yapılmış. yeşil ekran kalıntıları görünüyor, bazı yerlerde insanları animasyon şeklinde yapmışlar. çarpıcı pek bir hikayesi yok, hatta son kısım hafiften saçmaydı bile. battlestar'a saygımızdan daha kötü şey söylemeyelim.

--- spoiler ---

.mektup okuyarak başlıyor ve öyle bitiyor. genç pilot, çaylak pilot halini görüyoruz adama'nın battlestar galactica serisi içinde de gençliğine gitmiştik bir kaç bölüm. bu eleman pek olmamış. hiç benzetemedim. benzer adam mı bulamamışlar? anlamadım. neyse ilk tanışma faslından sonra buna bir raptor veriyorlar ve nakliye işinde olacaksın diyorlar.

.gizli görevde bir kadın da kargoları imiş. en sonunda haberiniz vardı değil mi? falan diyor ta ordan işler karışıyor. bu kadın gizli görevi cylonların bilgisayarlarına virüs yüklemekmiş falan herhalde ama işler ta burdan kopuyor işte, niye çaylağa böyle bir görev verilir. gizli görev saklanması için bile dense bana mantıklı gelmedi.

.neyse işte yok şöyedir yok böyledir derken kendinisi macera içersinde buluyor bizim adama, çok çılgın hamleler yapıyor. elindeki gemi ile olmadık başarılar yapıyor. sağ sağlim kadını buluşma noktasına götürüyor. orda gizlenmiş bir donanma buluyorlar, bunlar da işlemlerin yapılacağı tesise götürmek için kendilerini feda ediyorlar falan. eh feda edilmeden olmazdı zaten.

.gezegen üstünde saçma sapan garip yaratık mevzusu geçiyor biraz. hiç öyle bir şey görmediydik biz battlestar'da hiç gerek de yokmuş. orada çılgın bir eleman ile karşılaşıyorlar. geceyi güvenli yerde geçirme muhabbeti ardından baskına uğruyorlar ve çılgın eleman ölüyor. bunlar da asıl görevlerini yerine getirmek için ki yardımcı pilotunun karşı çıkmasına rağmen devam ediyorlar.

.cylon tesisine mi nedir bir yere geldiklerinde kadın virüs yükleyeceğim diye casusluk yapmış onun bilgilerini veriyormuş bunlara. yardımcı pilot güya tam o zaman fark ediyor. en saçma yeri de bu son meselesi işte. bunu robot taradı da bir şey yapmadı diye celallenecek ise neden görünce yapmıyor, neden iki saat planını anlattırmak için sıkıştırıp sonra en son yükleme işlemi yaparken uyanıyor. pek saçma geldi bana. gemi şeması falan mı gördü diye kıvırtacağız bilemedim. neyse işte bu son çok saçma geldi.

.üstüne hayata değer veren cylonlar diye söyleyip, elleri insan olmuş bir acayip saylonun bunun boynunu kırması da saçma geldi. garip guraba işler gibi geldi. battlestar efsanesine yakışmamış yani ama çabalarına çok da kötü bir şey demeyelim. normal seriden kaç yıl geride geçiyor bilmiyorum ama nasıl raptorlar sıçrama yapamıyor onu anlamadım. normalde yapıyor idi. o zamanlar raptorlara takmamışlar mıydı? yoksa dikkat mi etmemişler karar veremedim.

--- spoiler ---