25 Ağustos 2012

Eva


senaryodan fazla bir şey beklemeden güzel vakit geçirtebilir. görüntüler falan baya hoş zaten. son da güzel sayılır aslında ama olayların gelişimi baya sıkıntılı, birbirini tutmayan bir sürü şey oluyor. pek derinlemesine inmemişler olayların, her laf yüzeysel kalmış. filmin temel konusu bir anda ortadan kalkıyor falan, öyle işte. müzikler hoş, ispanyolca sıkıntılı. dram ile bilim-kurgu karmasından çok şey beklememek lazım.

--- spoiler ---

.bir kere bu robot uzmanı esas oğlanı özgür robot yapsın diye getirmiyorlar mı? madem bunu getiren baştaki yaşlı karının haberi var eva'dan neden tekrar yeni bir tane yapmaya çalışıyor? gelişmiş bir modeliyse bile eva'nın nesi olmamış ya da olmamışsa neden modellemeye girişecek kadar beğeniyorlar. 

.bu kısım çok hızlı geçildi, herkesden habersiz yapmış olsa kızı çok daha çarpıcı olurdu. eva'nın robot çıkması hoş aslında baştan beri beklenecek bir şey değil ama getirdikleri açıklama hiç tatmin edici değil.

.sonra neden uçurum kenarında itekleşilir, bu kazara ölümler için daha makul şeyler bulamazlar mı anlamam. 

.sonunda da gözünü kapattığında ne gördüğünü söylemesi, cennet falan biraz zorlama olmuş. tamam duygusal film ve güzel hissettiriyorlar ama aslında mutsuz sonu karartsalar iyice daha süper olurmuş. neyse o kadar da depresif olmayalım.

--- spoiler ---