7 Kasım 2014

Omnívoros


dizi kıvamında görüntüleri var, dizi derken türk dizisi kıvamında bence. ispanyol dizileri de benzer kıvamda demek. pek fazla para harcamamış abilerimiz, oyunculuklarımız inanılmaz çakma duruyor. her biri birbirinden çakma, geçişler ve konuşana kameranın dönmesi hadisesi bile olacak nerdeyse. müzikler fena amatör, öyle filme uygun amatörlükte aslında ama film akıcı, insanın ilgisini çekiyor ve sonunu beğendim diyebilirim. yamyamlık üzerine bir film izlemek için işe yarayabilir. ispanyol abiler olunca meme görmemek mümkün değil. çok fazla kesme biçme yok.

--- spoiler ---

.yamyamlık ama walking dead'deki gibi öyle kamp ateşinde bacak yemek gibi değil adamlar adabı ile yiyor. aslında tasma meselesi falan biraz bdsm'ye girmiş. insan yiyeceğine fantezi yapar mı lan dedim ama yine de fazladan işkence falan yapmadılar. ineklere de benzer şeyler yapılıyordur muhtemelen. sadece et olarak görürüz mesajı vermeye çalışmışlar. tasma olmamış yine de hehe.

.esas kötü tip, dimas. velet iken çok acıkmış anasını yemiş. nerden buluyorlar böyle hikayeyi insan anlamıyor. annesi hasta, kendisi çok aç. koş yavrum yardım getir diyor. çok açım anne diyor, koş yavrum diyor, hık diyor gidiyor. sonra bir bakmışsın çocuk hüpletmiş anasının sağını solunu.

.gelen eleman kimdi? akıbeti noldu? niye olayı kimselere söylemedi ve daha önemlisi ne kadar süre sonra bunlara yemek getirdi? oralar hiç belli değil. anasının leşi kurtlanana kadar ortalıklarda görünmemesi gerek ama zaman olarak daha az bir zaman geçiyor gibi.

.neyse bu olaydan sonra abimiz yamyam olmuş. aslında omnivor falan değil bildiğin karnivor. devamlı insan yiyor. kafadar tipler bulmuş. yiyeceklerinin yakışıklı ve güzel olmasını istiyorlar. insan eti sergisi hesabı kesmişler kafayı koymuşlar, en güzel etleri için açık artırma yapıyorlar. neresiymiş en güzeli? insandan o kadar et nasıl çıkıyor falan diye sormak isterdim.

.tabi bir de kadın-erkek tadı farkına falan girseler iyimiş. çok fazla bir malumat vermiyorlar. sadece ağzılarını şapurda şapurdata yiyorlar. esas adamımız sevgili çakıcı abimize de zorla yedirtiyorlar. sanki zorla yedirtince suç ortağı olunurdu öyle hehe. kafaya bak.

.neyse ilk yemekten sonra çat ikinci yemeğe geçiyoruz. hatta ilk lokmadan sonra geçiliyor. hani eleman çok beğendi ikinciye hemen geldi diye bir hissiyat yaratıyorlar ama belli ki bir numara yapacak. o da arada japon mutfağı ile gösterdikleri fugu zehriymiş. etlerini (kızı) zehirliyor, hepsini ölüyor. kendisi yiyormuş gibi yapıyor, yediklerini kusuyor falan derken kitabını yazıyor ve bitiyor.

.şimdi esas arızalı kasap abimiz neden dalmıyor buna? en son onu gösterdi aciz bir şekilde ama kafa çalışmaz sadece öldürür bir tip olarak mı göstermeye çalıştılar? orası kalmış öyle. ayrıca dediğim gibi suç ortağı falan da olunmaz, hadi olunur diyelim git arkadaş teslim ol, son yemekteki kızın hayatını kurtar değil mi? 

.hehe bir de senaryo numarasına bak sen, ilk yemekte iki kadın bir adam idi. hadi bir kadın bir adam diyelim. son yemek tek kadın idi, hani hepsi zehirlensin hesabı hehe. uyanıklar sizi.

--- spoiler ---