6 Nisan 2015

Dumb and Dumber To


vallahi film eğlenceli, tamam devam filmi, tamam bilindik muhabbetler ama zaten adamların nev-i şahısları komik. yarattıkları karakterler komik ve yirmi yıl sonraya resmen adamları dolapta saklamış gibiler. ilk filmdeki gibi akılda kalıcı sahnesi pek yok ama yine de hoş vakit geçirttiler. bu filmden de bundan başka bir şey beklemek abartı olur herhalde. son kısımda ve filmin içinde ilk filme göndermeler vardı. tabi adamlar yirmi yıl bekleyip ikinci filmi çekince kullanalalım demişler.

--- spoiler ---

.bizim avanak (jim abiyi avanak gözüyle bakıyordum hep öyledir herhalde) yirmi yıl boyunca akıl hastanesinde spazm geçirmiş bir tip olarak kalmış. gerçek dostu salak da her gün gelip onunla ilgilenmiş, altını falan değiştirmiş.

.neyse bir gün ben artık gelemeyeceğim böbreklerim iflas etmiş falan diyor ve macera başlıyor. önce avanağın şaka yaptığını öğreniyoruz. yirmi yıllık şaka, sonra böbrek derdine düşüyorlar. ilkin anası babasına gidiyorlar ki çinliler imiş, derken postalarını alıyorlar içinde çocuğunun olabileceğini ima eden bir kart buluyorlar.

.önceki filmde öyle gülen yüz dövmeli kadın hatırlamıyorum ama güya ondan çocuğu olabilirmiş ve böbreğini isteyebilirlermiş diye yola çıkıyorlar. varıyorlar kızları olduğunu sandıkları eve, zengin bir bilim insanıymış evlatlık alan adam ama karısı ve hizmetçisi bunu öldürmek istiyormuşmuş neymiş. böyle geyik bir hikaye monte etmişler buraya.

.neyse bizim salak ile avanak ile muhabbet ediyorlar. biyolojik babası olduğunu falan söylüyor, kızı da bilim fuarına gitmiş konuşma yapmak için, derken onun peşinden gidiyorlar. 

.bu arada bizim avanak kızın fotosunu görünce aşık oluyor, güzel hatun şimdi ama resmen bunlardan birinin çocuğu kıvamında zekası var. öldürdükleri arkadaşları da salak mıydı diye hatırlayamadım ama oradan bağlama çekmişlerdir herhalde. çiş lekesi adlı arkadaşlarını da hatırlayamadım, allah affetsin artık.

.derken işler kiralık katille ve tabi kiralık katilin gizlenme ustası kardeşiyle iyice karışıyor. bir paket olayı vardı ya zaten içinden bir şey çıkacağını düşünmediydim. para derdine düşen karı ve hizmetçisi (karı walking dead'de oynayan hatun) bunları kıstırıyor ama peşlerine fbi takmış bizim zeki baba ve olaylar halloluyor.

.derken mermi yarası ve böbreğini aldıran avanak muhabbetine geliyoruz. adam organ kaçakçılarına gitmiş böbreğini aldırmış, yerine domuz pirzolası koyup göndermişler. böbrek olayı da şakaymış ve güle eğlene film bitiyor.

.seks meselesi komikti, karıları çalılara atmaları da hoştu. ilk bunları öldürmeye çalışan adama tren çarpması ya da patlayan şeker yiyen kuşun kafada sniper kurbanı olmasını da beğendim. yaşlı teyzenin hali de fena değildi. avanağın rüyasından tırı yalayarak çıkması ve parmak takılması da güzeldi. genelde hoştu tatlıydı ama böyle kahkahalara boğulmuyordu insan, bu kadarına da şükür tabi.

--- spoiler ---