9 Aralık 2012

Hua pi 2


filmi beğendim, büyük kısmı yeşil ekranda çekilmiş gibi görünüyor ama yine de kötü görünmüyor. animasyon kısımları da hiç fena değil. senaryomuz böyle fantastik ve pek tahmin edilebilir gibi ama yine de pek hoş. tiplerimiz pek tatlı, hepsi öyle. müziklerin bokunu çıkartmışlar ama onlar da güzel, müziksiz kısmı yok gibi nerdeyse her daim müzik. iki saatlik film olmasına rağmen izletiyor kendini. öyle fantastik, ortaya karışık bir aşk hikayesi gerekirse yardımcı olabilir.

--- spoiler ---

.zebaniler diye bir şey var, hafiften vampirler gibi ama insan kalbi ile besleniyor bunlar. hop söküyorlar falan bu arada once upon a time büyücüleri gibi kalp sökmeleri de acayip tabi. masallar hep benziyor demek, fantastik ögelerimiz öyle pek benziyor yani.

.esas karakterler haricinde zebani avcısı ve ona yazılan tatlı zebani de pek hoşladı. zaten yan karakterler de güzel olunca film ister istemez güzel oluyor.

.500 yıl hapsedilen bir zebanimizin önce insan olma meselesinde bir prensesin aşk hikayesini anlatmışlar. komutanlarından birine yanık bu prenses, ona doğru gelir iken bir zebaniyi kendi kurduğu bir olaydan kurtarıyor. olaylar böyle gelişiyor işte. karşı tarafta ordular var, onlar da prenslerini canlandırmak istiyorlar.

.hepsi de tabi güneş tutulmasında olmak durumunda. ha ilk zebani ile insan yer değişebilir deniyor bir de kendi rızası ile kalbi vermek var. ikisini tam farkını pek anlamadım ama bu tilki zebanisi pek işler karıştırıyor aslında, ama özünde iyi bir insan.

.ilk zaten karşı taraftaki halkın prensinin kalbini almış, ondan bunlar da prensesin kalbini istiyorlar. ayrıca geldiği zaman herkesi büyüledi falan yavrum yazık delikanlı komutanımız da gözlerim büyülendi diye gözlerini kesti, hehe adamların imgelere gel.

.tabi gözleri bağlı da dünyayı görebilen süpersonik kulakları var elemanın ama ne bileyim önce kurtar sonra kes değil mi? yok olmaz, neyse işte olaylar güneş tutulmasına kadar gelir ve günü kurtarırlar. karşı tarafın büyücüsünü de bizim tatlı zebani çetesini toparlayarak yer bitirir. hop böyle de film biter. herkes mutlu, biz mutlu.

--- spoiler ---