17 Kasım 2018

Youth


bunların sanat  filmlerini yesinler. biraz manzara, biraz çıplaklık, biraz şöyle dialog al sana film demişler. buna da sanat demişler. tek dişi kalmış lan bunların sanatının. gram keyif almadım. hadi dedim biraz dialog olacak güzel meseleler konuşacaklar, bütünlük yok. olmayan bütünlüğü de sanat olarak kaktıracaklar, orası belli oldu. romantizm koyalım demişler eksik koymuşlar. müzik filmi demişler doğru düzgün müzik yok. olan müziklerden beğendiğim bir iki tanedir, esas müziği baştan sona muhabbeti dönüyor ama son sahne ve müzik yine vurucu değildi. belki bize hitap etmiyor ondan vurulamadık ama ne bileyim, son zamanlarda izlediğim en boş beleş filmlerden oldu. biraz eğlendirici, gülümseten dialogları vardı ama o da çok cılız kaldı.

--- spoiler ---

.bir tane yönetmen, bir tane müzisyen var. ikisi de aşırı yaşlı, isviçre dağlarında bir tesisteler. ikisi de bunalımda, biri filmi için sanaryo yazıyor, diğeri de ortalıklarda boş boş takılıyor.

.ingiltere kraliyetinden temsilci, basit şarkısını yönetmesi için abimize teklif getiriyor. adam karısı söyleyemeyecek diye kabul etmiyormuş. en büyük romantizmi de bu, bir yerden sonra romantik geliyor ama filmin sonunda kabul ediyor. arkadaşı anısına mı kabul ediyor peki? niye yapıyor onu anlamıyoruz.

.karısının kafa gitti, komple felçli gibi, bir hastanede kalıyor. onu da görmeye geliyor, arada dertleşme babında bir şeyler ama adam aynı zamanda gaymiş de, önceden takıldığı ünlü bir müzisyenle eşcinsel deryalara akmış. böyle anlatıyorlar. komik mi şimdi?

.senaryo çalışmaları sırasında filmin star karısı geliyor, yönetmene son üç filmin çok kötü. bırak bu işleri ben de filminde yokum diyor. yönetmen de gidiyor kendini öldürüyor. arkadaşı ile son konuşması sonrasında hızlı nefes almalar falan oluyor. ne alakaysa intihar etmiş, göstermiyorlar sonrasını. yıldız oyuncu uçakta sinir krizi geçiriyor. arkadaşı müzisyen pek üzülüyor. sonra konsere çıkıp, tip tip bakıyor ve film de öyle bitiyor.

.sanat ve ilham meselesi, tv işlerinin geçiciliği meselesi, sevgi, aile ilişkileri meseleleri, baba ve kızı arasındaki muhabbetler. öyle gereksiz dokundurucu dialoglar vardı. iki arkadaş olarak birbirlerine sadece iyi şeyler söyleyen yaşlılar biraz kalp ısıtan cinstendi. tekinin ölmesine insan üzülüyor ama yine de boş işte.

.birbirleri ile konuşmayan çift, sonunda hitler tipine bürünmüş erkek oyuncu ve tabii şişko maradona falan da vardı. bunlar komiklikti galiba ama bana çok geldi. devamlı çıplak karı vardı. görüntü değişiyor, memeler giriyor. adamlar böyle sürdürmek istemiş. bunlar da sinemadaki çıplaklığa eleştiridir herhalde. kainat güzeli o kadar aptal çıkmıyor mesela. göndermelere gel. çok akıllıcaymış.

--- spoiler ---