17 Ağustos 2013

O Homem do Futuro


fena film değil, izletiyor kendini ama komik değiller malesef. komedi türünü ikiye ayırsalar hani gülümseten ve yardıran şeklinde iyi olacak. üç beş espirili hal olunca komedi mi basıyorlar ya da komiklik müzikleri falan olunca mı? geleceğe dönüş serisinde bundan daha çok espiri vardır mesela. neyse böyleyken böyle işte, aşklı meşkli, geçmişi değiştirmeli, yoksa memeli mi? standart bir konuda pek sıkmayan bir film. müzikleri de idare eder kendilerinin, esas kadın oyuncumuz ağzı kocaman...

--- spoiler ---

.bir adet fizik profesörümüz var, vakti zamanında kadının tekinden büyük kazık yemiş. yeni enerji kaynağı bulmaya çalışır iken içine girdiği kapsül (zararsızlığını ispatlamak için girmesi biraz zorlama) zaman makinasına dönüşür ve o an düşündüğü tarihe yolculuk eder. sevdiceğinin bunu küçük düşürdüğü tarihte olayları değiştirmeye başlar.

.ilk gidişte küçük düşürmesini engeller ama geleceğe gittiği zaman hiç bir şeyin istediğini gibi olmadığını görür, kadın hapse düşmüş. kendisi zengin ama yalnız, en iyi arkadaşının karısını çalmış falan filan işte. hani tabi sadece küçük düşmesini engelle diğer zengin olma bilgilerini verme falan değil mi? ama karıyı etkilemeye çalışıyor tabi hepsini birden istiyor, üstelik zengin olmak istiyor.

.hatta o kadar istiyor ki tüm olaylar bittikten sonra yardımcı olan kadına zenginlik bilgilerini vermiş, her neasılsa o bilgiler tarihte bir sıkıntıya yol açmadan hem zengin hemide huzurlu olabilmişler.

.neyse işte olaylar bu halde iken tekrar geçmişe gidiyor ve geçmişe giden kendisini engellemeye çalışıyor, başarıyor da... yaşanmış olayları tekrar ediyor ama bir fark ile esas kadın bunları yaparken gerçekten bunu seviyor imiş mi? yoksa bu olaylar olduğu için mi 20 sene beklemiş? bunu tam çözemedik. her türlü filmin sonunda yirmi sene geçmiş oluyor, kadın buna dönüyor ve sonsuza kadar mutlu yaşıyorlar. 

.öyle hoş vakit, hafif gizemli hoş sona toparlayalım demişler. kötü de olmamış, zaman yolculuğu, paradoksu, meselesini pek aşamamışlar ama bu filmden de aşmalarını beklememek gerekirdi zaten.

--- spoiler ---