11 Aralık 2012

Branded


puanı kötü, film de pek iyi değil en azından yapım açısından komik denecek animasyonlara, dandik oyunculuklara falan sahip ama filmin düşüncesi o kadar da kötü değil aslında. pek mühim konulara dokundurmuşlar ama daha güzel yapabilirlermiş bunu.

--- spoiler ---

.reklamcılık sektöründe çalışan bir elemanın hikayesi denebilir. bir de üst katlarda (allah katı) yaşlı bir amca var ya ikisi kapışıyor gibi işte. fast food, hamburger ve dolayısıyla şişmanlığın reklamını yaparak bir şeyler yaratmaya çalışıyor bu abiler.

.bunu yapmak için önce bir reality şov olan estetik ve zayıflık ile ilgili bir programın konusu kadıncağızı komaya sokuyorlar sonra bu esas adamın işleri bozuluyor çekip gidiyor taşraya, çoban falan oluyor. film başındaki rüyası gibi vahili bir rüya görüyor ve bir yapı inşa ediyor. kırmızı ineği kurban ediyor onun içinde de. bu garip bir ayin imiş neyse işte bundan sonra insanların enselerinden çıkan arzu çıkıntıları görüyor diyelim.

.benzer şekilde markaları da canavarlar olarak görüyor ve birbirlerini yemelerini sağlıyor. kasıtlı reklamcılık falan filan derken işte istediği markaları batırıyor. diğerlerini yükseltiyor. filmin sonuna doğru da reklamcılığı yasaklıyorlar. ortalık sütliman oluyor böylece.

.alttan alta mesaj veriyorlar ama hikayesinde pek bir numara yok. bir kadın var sonra çocuğu da oluyor öyle takılıyorlar. komaya giren kız da uyanıyor en sonunda. eh işte bu kadar.

--- spoiler ---