11 Ekim 2014

Rampage: Capital Punishment


ilk filme göre daha iyi olmuş. ilkinde daha çok ekonomik sisteme gönderme vardı. küçük çaplı duygu patlamaları tanıdık insanlar falan vardı. bu filmde mesaj daha ağırlıktaydı, çağrısı falan da birleşince nasıl bu filmi yayınlamışlar diye düşünüyor insan. bildiğin insanları şiddete davet ediyor çünkü... adam doğru söylüyor da işte sonuçta aynı bokun lacivertiyiz derken kendini de katması gerekiyor. onu yapmadığı için dediklerine saygı duyamıyorum. görüntü ve müzikler ilkine göre benzerdi. katliam daha küçük çaptaydı. şöyle oturduğumuz yerden dünyalara dair mesaj alalım dersek iş gören bir film.

--- spoiler ---

.diyor ki abimiz 100 yıl ömrü kaldı dünyanın, siz neyden bahsediyorsunuz? haklı sayılabilir de işte zengini daha zengin edecek, satılmış medyayı paraya boğacak iş yapıyor. bunu filmde de göstererek farkında olduklarını söylüyorlar ama şimdi bu film de para kazanmıyor mu? bunu nereye koyacağız?

.söylediği düzlemle çelişmeden böyle eleştiriler yapmak mümkün değil. tabi hiç yapılmasın mı? yapılsın da öyle çok da ehemmiyetli iş yapıyoruz edası ile yapmasınlar. siyasetten özgürlüğe bir sürü mesaj çaktı. aralarında hafif çelişkide vardı. mesela anayasal haklardan bahsediyor abimiz ama bir diğer söyleminde anayasa manayasa hepsi zengini korumak için üretilmiş demeye getiriyor.

.benzeri şey demokrası için de geçerli. ifade özgürlüğü iyi güzel diyor ama değiştirmeye gelince olmaz diyor. şimdi hepsini yine demokrasi olduğundan yapabiliyor ama  her şeyi değiştirmeyi yine özgürlükleri kullanarak yapmak istiyor. demokrasi dikdatörlük rejimidir diyor iyi güzel de kendisi ne? buraların fazla üstünde durmamışlar anlaşılan.

.masumu öldürme sorusunu da soruyor gazetecimiz, iyi yapıyor ama cevabı da fena değil. dünyada bir terörist için 50 çocuk öldürülüyor diyor. masumlar hep ölür demeye getiriyor. toptan cinayetleri zaten dikkat çekme amacıyla yapıyor da ne bileyim yine de akıl mantık almıyor tabi.

.kişisel silahlanma meselesi en vurucu kısmıydı sanki. amerikada yılda 11bin kişi bu yüzden ölüyor diyor. ingilterede rakam 300 imiş. neden? hepsi silah şirketleri falan filan için diyor. bakın ben bile bundan yararlanarak bu işi yapıyorum diyorum. 

.arada yoga eleştirisi, zenginleri ilk gördüğünüz ağaca asın meselesi falan iyidi tabi. geçen bölümden kötü servis yaptı diye öldürdüğü garsonun kızkardeşi meselesi de komik idi. telefonda babası ile görüşmesi, annesinin ölmüş olmasını da fena yapmamışlar.

.polis meselesi çok yetersizdi. bomba için arama yapılmaz mı bir kere? adam manyak, hadi hiç bir şey yapmadınız diyelim koca amerikanın en kanlı katliamı yapmış tipe tepkisi bu muydu? biraz yapımdan kaçınmışlar gibi geldi, paraları ancak bu kadarına yetmiş. bir kaç swat ekibi, patlama çatlama ve hop bitti gitti.

.eleman yine kurtuldu tabi, devamı da gelecektir bu yüzden ama büyük oynamaları lazım ki devamı doğru düzgün gelsin. ilk çok yereldi, şimdi biraz mesajı büyütmüş ama olaylar ufak sayılırdı. üçüncüsü gelirse olayları da büyütmeleri gerekir.

.bir sekiz yıl daha kaçsın bakalım eleman, minik çocuğun elindeki kitabı alıp silah vermesi de pek vurucuydu hehe. çok eleştirmişler ya yarına düzelir herhalde her konu. silahı kapan bir çocuk okulda arkadaşlarını falan öldürmez kesin. hep bu filmin başarısı olur hehe.

--- spoiler ---