29 Ekim 2012

Cleanskin


depresif bir film bir kere, insanın içini sıkıyor. olaylar iç içe geçmiş, herkesi eleştirir gibi yapıp da hiç bir şey yapmamışlar sanki bilemedim. teröre empati, mücadelesi ile empati, gizli servisler, komplolar falan filan öyle uzayıp gidiyor liste. müslümanlık ile ilgili ufak tefek hatalar da yapılmış sanki;

--- spoiler ---

.örneğin namazda telefon çalıyor bakıyor, sonra tekrar devam ediyor. hehe öyle namaz olur mu demişler bir gün bektaşiye (bektaşi miydi tam emin değilim) "ben kıldım oldu demiş". o hesap sanki ya da sallapati iş yapmışlar. ayrıca başka bir sahnede bebek katili eleman gelip buna çatalla yemek yiyorsun diye ingiliz diye aşağılıyor ama kendisi de sol elle yiyor. herhalde çatalla yemekten daha aykırı bir iştir. buna da "fail" diyebiliriz.

.bunlar haricinde, empatik olaylar fena değil, son kaset de fena değil. olayların toparlanmasının kimseye faydası yok ama ned stark amcam yine son ayakta kalan adam oluyor onlar falan güzel de, siyasi mesajlar çok saçma geldi bana.

.bir kere terör saldırılarında gizli servislerin parmağı olduğu muhabbetini döndürüp, temiz çocukları (hehe belki cleanskin bu demek) kandırıp kullanıyorlarmış. işin aslı bu mu yani tam olarak. sanmıyorum, ayrıca cennet için canını veren insanların daha sofu olması beklenir ama alakası bile yok. bu da çok tutarlı değil.

.öyle işte zaten siyasi filmler bayar ama bu iyice baydı çünkü sonunda ne bileyim hiç bir şey yok idi. böyle geldi böyle gider muhabbeti gibi bir şey. adamlar hem işgal ediyor, hem öldürüyor hem de filmini yapıyor falan hehe, yüzsüzlüğe bak. yönetmen nereli tam bulamadım, hintli falan gibi duruyor ama yine de fark etmez ingiliz filmi işte.

--- spoiler ---