12 Mayıs 2016

Fear the Walking Dead: Flight 462


fear the walking dead spin-off idi. ondanda bunu çıkartmışlar. birer dakikalık onaltı bölümden oluşuyor. web dizisi kıvamında yapmış olmalılar ama yayınlanmış da görünüyor. çapına göre fena değil ama bokunu çıkarmışlar orası kesin. fear the walking dead serisi ile bağlamışlar. geçen sezonun sonlarına doğru başlamış, bu sezonun ortasından itibaren de tekrar bu tipleri görmüşüz. pat diye bunları çıkartınca nerden geldiler demiştik ama adamlar spin-off'unlan bağlamış. walking dead evreni için izlemek zorunda kaldık, fear the walking dead serisinde devamını gösterdikleri için bunu devam ettirmezler herhalde ama belli de olmaz şimdi, dursun bakalım köşede.

--- spoiler ---

.adından da anlaşılacağı gibi uçak içinde geçen bir minik seri. uçak kalkışı öncesi başlıyor. düşüşünde bitiyor. düşüş görüntülerini fear the walking dead ilk sezonunda nick'in evleri aradığı sırada görmüştük. o düşen uçamış kendisi. daha sonra ikinci sezon ortasında deniz ortasında hayatta kalma savaşıyla geliyorlar. uzak doğulu bir kadın veledin tekini kurtarmaya çalışıyor. onun da kökeni buymuş. 

.devamında uzak doğulu kadın connor denen tipin yanına gidiyordu da olaylar gelişiyordu. şimdi buradan diğer dizi hakkında spoiler olmasın ama adamlar içiçe yapacağız diye bokunu çıkarmışlar.

.şimdi işin garibi, bir zombinin kafadan vurulması gerektiğini güvenlik görevlilerine anlatmıyorlar mıdır? (hehe) gerçek dünya ile gerçek olmayan ayrımında kendimi kaybetmiş gibi olmayayım ama bir tane güvenlik görevlisi nasıl bilmez ülen? bu zombili yapımların temel sorunu.

.uçak kalkarken hasta tip var, uzak doğulu tipimiz bunu görüyor. uçuş sırasında tuvalete gidiyor ve ölüyor, dokunmayın etmeyin falan derken. sadece hostesin kolu çizilerek zombiye dönmüş adamı tekrar tuvalete kapatıyorlar ama salak karısı tuvaletten ses kesildi diye açıyor kapıyı, olacak iş mi? 

.zombi mevzusunun ilkokullarda okutulması gerekiyor. böyle salaklıklar yapılmamalı. neyse işte ondan sonra adam çıkıyor, uçuş polisi çekiyor silahı ateş ediyor. mermilerden biri pencereyi kırıyor ve uçak düşüyor. sonraki hadise zaten belli.

.velet ile aralarındaki mesele de çok çakmaymış, son koltuğu uzak doğulu tip almış, annesine yer kalmamış, o yüzden annesi rolüne bürünmüş. anne ve çocuk birlikte gelmemiş mi? nasıl ayrı bilet alırsınız? insanın aklına hiç yatmıyor.

--- spoiler ---