25 Haziran 2016

Kung Fu Panda 3


adamların belli standartı var, on tane bu filmden yapsa izlenir. tamam ilk film kadar iyi değil ama yine de hoş. ilk filme göndermeler de vardı zaten. kehanetin tamamlanması, iyilerin sonuca ulaşması falan şeklinde bir seri tamamlama olmuş gibi. müzikleri falan tatlıydı, çinlilerin parmağı vardır diye düşünüyordum amerikan çin ortak yapımı imiş. baştan sona kung fu güzellemesi ve panda propagandası zaten. çinliler destek olmalı, resmen adamların kültürü bunlar. senaryo standart sayılır ama hoş işte izletiyor kendisini, beklenilenler oluyor. sonu zaten  tahmin edilebilir. iyidi hoştu, çerezlik izlenebilir bir film.

--- spoiler ---

.sevgili kaplumbağa ile öküz aleyhisselamı ruhlar aleminde görüyoruz. öküz beyler beş yüz yıl beklemiş. onu ruhlar alemine gönderken kaplumbağadan öç alacak imiş. kehanete göre de öküzü durduracak biri çıkacak imiş. öküz ile kaplumbağa vakti zamanında çok iyi arkadaşlarmış. orduların kumandanı falanmış da pandalar köyüne gelip chi büklmeyi öğrenince öküz aleyhisselam yoldan çıkmış, milletin chi'sini emmeye başlamış. bunu da kaplumbağa durdurmuş ama tam yok edememiş işte.

.olaylar buradan başlıyor. kaplumbağa hocamızın da chi'sini alıp ruhlar aleminden kaçıyor. sevgili kung fu'cu pandamızın diyarlarına geliyor. chi'sini aldıkları hocaları kontrol edebiliyor. bununla savaşıp kaybeden herkesin gücünü alıyor. alıyor da alıyor işte.

.aynı zamanda diğer tarafta po'nun babası köye geliyor. chi bükmeyi biliyorum diyerekten elemanı kaçırıyor. köyü korunmasız kalıyor ama po pandalar köyünde bir hayli eğleniyor. meğer babası chi mi bilmiyormuş. unutulmuş gitmiş.

.panda köyüne geldiğini ve diğer herkesleri yiyip tükettiğini söyleyen kaplan kardeş niye iz bıraka bıraka gelmiş diye insan merak ediyor. izlerini silmiş olsa belki bulması daha uzun olabilirdi.

.neyse panda kardeşler örgütleniyor, kendi yetenekleri ölçüsünde savunma yapmayı öğretiyor. öküz aleyhisselamı engelleyebiliyorlar ama serçe parmağı tekniği ile ruhlar dünyasına gönderme hareketi işe yaramıyor çünkü kendisi zaten ruh imiş, teknik sadece yaşayanlar üzerinde işe yararmış. bu durumda tam panda köyünün yok oluşunun kıyısında po kendini feda ediyor. öküz'e sarılarak tekniği uyguluyor ve kendisiyle birlikte ruhlar alemine gidiyor.

.ruhlar alemindeki kapışma sırasında tam yenilecek iken panda köyünün sakinleri, babasının da desteği ile ona chi enerjisi gönderiyorlar ve po ihya oluyor. öküzü güzelce dövüp, chi konusunda aşırı yükleme yapıyor ve patlatıp öldürüyor. chi'sini emdiği herkes serbest kalıyor ve mutlu mesut yaşıyorlar.

.görüntüleri falan hoştu, aradaki komiklikleri de komedi filmi olmamasına rağmen tatlıydı. devamlı tekrarlanan komiklikler iyidi. pandaların kendi halleri de fena değildi işte. devamlı sarılan iri pandadan, devamlı sarılan minik pandaya. oburluklarına, yuvarlanmalarına, ninenin kafasına devamlı bir şeyler düşmesine falan derken işte öyle bitti gitti bir film.

.chi meselesi, kung fu teknikleri ve sonunda hoca olması falan da tatlıydı. zaten usta çırak eğitimi meselesinin kendisi hoş bir tür. bir miktar bunu hissettirmiş oldular. hele köyü savaşa hazırlarken pek tatlı bir hocaydı.

--- spoiler ---