26 Şubat 2014

You're Next


filmin arkaplanında güzel bir konu olsaymış fena değilmiş aslında da bunun yerine çok basit bir konu seçmişler. esas kızımızın hayatta kalma mücadelesi yüzünden yine izlenebilir tabi ama fazlasını beklememek gerekiyor. arada çalan şu müziğini beğendim ama tam bir şarkı mı yoksa o kadarlık bir şey mi bilemedim. oyuncular da o kadar iyi değildi, hele anne karakteri pek bir dandikti sanki. öyle katliamlı vasat bir film işte. ha komedi demişler de pek komedi tarafı yok, bir iki yerinde güldüm sadece. o da normalde gülünmemesi gereken yerler tabi.

--- spoiler ---

.bu kız neden parayı seçmiyor onu ben hala anlamadım. adam doğru dedi, hepsinin boşa gitmesi çok saçma oldu. sadece bu kızı gözden çıkartmış olabilir şüphesi yüzünden alındı ve son kalan mirasçıyı da öldürdü. üstüne kurduğu tuzak polisi öldürdü. hani hayatta kalacak da ne kadarı nefsi müdafaa olacak ne kadarı adam öldürme olacak hehe.

.sonrasını pek düşünmemişler tabi, adam neden diye ölürken bir cevap da veremiyor bu hayatta kalma uzmanımız. kimseler niye kapıdan geçmiyor? son kalan şişkonun kapıdan geçip ölmesini beklemiştim aslında ama o da pencereden geçti.

.maskelilerden bir salak pencereden çivili tahtayı görüyor ama nereye bastığına bakmadan adımını yine de ısrarla atıyor. bu nasıl bir kafa anlamadım ben. panik bir hatun var koşa koşa evden kaçıyor. onun durumu da çok anlaşılabilir gibi değil.

.ilk koşarak kapıdan geçme meselesinde gergin tel olayı iyidi aslında. hızını aldı, koşa koşa hop boğazı kesildi. komikti biraz bu kısmı da o teli bir türlü kesemediler. sonlara doğru kesti şişko sakallı eleman.

.neyse işte aile ve miras meselesi üzerine bir film yapmışlar. çok zengin aile olunca bunun mirası için de ortalık kan gölüne dönebilirmiş demek. kardeşler arası kıskançlığın ve para sevdasının başka bir boyutu. tabi tüm aile üyelerinin toplanıldığı bir gecede kurtulanlara sadece dışardan bir tanığın ifadesi ile nasıl inanacaklarmış? orası pek olmamış ya neyse artık olduğu kadar.

--- spoiler ---