30 Eylül 2012

The Awakening


fena bir film değil, arada korkutuyor. sonu biraz tahmin edilebiliyor. şaşırtan yerler var ama çok değil. genelde şaşırtmaca yapıldığı için bu tür filmlerde artık sıradan olmaya başladı. ingiliz tipler işte... game of thrones veledi oynuyor bunda da, nedense daha ufak geldi gözüme. görüntüler ve müzikler de hoş işte idare eder, izlenir yani. çok bir şey beklememek lazım ama...

--- spoiler ---

.hayalet avcısı tipler nedense çoğaldı. daha yakın zamanda 3-4 tane benzer film izlemekten de aynı filmler gibi hissediyor insan ama yine de hem sürükleyici hem ürpertici olması meselesi var. baştan beri hayalet çıkacağı belliydi nerdeyse.

.veled tom imiş bu da, en başından beri hayalet imiş. kadın kendi kendine konuşur iken eleman kiminle konuşuyorsun deseymiş daha iyi olacakmış ya da ne bileyim dadı rolündeki  de oradaydı sanki, belki ondan sormamıştır neyse işte.

.bu yazar zeki, eğitimli hayalet avcısı hatunun güccüklüğünde bir sürü olaylar olmuş. baba niyeyse anasını tüfekle mıhlamış falan. o sırada tom ölmüş hayalet olmuş, yalnızlık çekiyormuş derken anası bunu zehirler ta en sonunda ama ölmez falan.

.filmin zirve noktası tom meselesi ondan sonra düğüm çözümü ve sona düşüş işte. kadın ölse biraz daha iyi mi olurmuş neymiş bilemedim. öyle işte. ha bu arada baya bir süre bilim inancı, allahsızlık falan derken çıkmayacak hayalet diyor insan orası ayrı.

--- spoiler ---