22 Ocak 2013

Control


şöyle bir baktım da tipleri gerçeklerine baya bir benzetmişler. genel havası da fena değil filmin, hafiften bunalım buram buram ama işte içinde söylenenler ya da esas karakterin lafları ile film çeliştiği, film de esas oğlanın filmi olduğu için hafiften sinirlerimi gerdi. ha böyle bakmadan normal film gibi izlenir belki ama hem gerçek hayat, hem kitabı mı neyin varmış... neyse öyle işte kendi kendisini çürüten bir hikayesi var... dramı için tavsiye edilebilinir başka beklenti varsa pek işe yaramıyor. müzikler de meraklısına yönelik herhalde.

--- spoiler ---

.hemen söyleyeyim, eleman sahnelerden neden soğuyor? işler neden bu kadar ters gidiyor? çünkü her şey daha karmaşıklaşıyor, beklentiler artıyor, daha fazlasını istiyorlar falan filan gibi. şu durumda üstüne film yapmak demek daha karışık değil mi a...? adam diyelim ölmemiş de yatalak kalmış olsa, şu filmi gördüğü zaman ölmez miydi kahrından?

.hem de bunu yapan kitabını yazan (üstüne bunun filmine de izin vermiştir herhalde) karısı.   işin traji komik yani bunalımın en büyük kısmı bu ilişkiler meselesi, adam bile denemeyecek daha oğlan çocuğu denecek yaştalar, önce evlenmişler yanlış hesap etmediysem 18'inde falan, sonra çocuk falan derken adam 23'de gitmiş.

.karısı mesela diyelim çok eşliliği kabul etse o sabah asmayacakmış kendini, bu kadar net bir olay. insan bunun için ölür mü lan? gördüğüm en dandik intihar hikayesi bu açıdan. üstüne güya sevgi mektupları falan bırakıyor. kim inanır sana kadir?

.ha varsa altında böyük bir düşüncesi söylesin, hayatın kontrolünü kaybetmek, beklentiler ve karmaşa meselesi zaten normal standart bir hadise. zaten daha yaşın kaç başın kaç derler adama. nöbetinden sonra bunu yapmış olması da zaten mevzuyu ortaya koyuyor. garip yani sadece dramını veren bir hikaye, feyz falan verdiği bir yeri yok malesef.

--- spoiler ---