6 Nisan 2013

Sound of My Voice


filmi beğendim diyebilirim, pek bir para harcamamışlar ama tipleri pek güzel bulmuşlar. olayları çok daha derinleştirebilirlermiş ama yapamamışlar. pek fazla kafa açıcı söz yok yani ama yine de hoş olmuş. bilim kurgulu hikayesi yok sayılır, bol gizemli bir zaman yolculuklu hikayesi mevcuttur. meraklısına...

--- spoiler ---

.araştırmacı gazetecimizin taraf değiştirmesi biraz zorlama olmuş. aynı elmayı kusturduğu bölümdeki bunun geçmişine inmesi meselesinde olduğu gibi. şimdi gelecekten gelince çılgın bir psikologda mı oluyor insan?

.öğreti olayını daha iyi yapsalarmış film daha güzel olurmuş ama yapamışlar. o kısımları lan bunlar bildiğin manyak tarikat şüphelerini desteklemek için doldurmuşlar hafiften.

.ilk inandırıp sonra buna karşı bilgileri verip, en sonunda da şaşırtmaca yapalım demişler. bunu da güzel yapmışlar ama gizli tokalaşmayı küçük kız sanki dışarda hiç mi yapmamış? bir şekilde öğrenmiş olamazlar mı? yolda dolanırken okulda arkadaşıyla yaptığını görse ahanda sana gelekten geldim hikayesi işte...

.olayın bu yönü yanında inanç meselesine dönmesi ve en son inandım bakışı atmasına da kötü bir şey diyemeyeceğim.

.2054'den geldiğini iddia eden hastalıklı hoş bir hatun kızımız var. (another earth'deki arızalı kız kendisi). bunu tarikatın sağ kolu olduğu her halinden belli bir tip alıyor ve koruyor. derken mürit toparlayalım derken de işler gelişiyor. arasına esas oğlan araştırmacı gazeteci olarak katılayım derken de hafiften olaya kaptırıyor kendini ve bir küçük kızı buna getiriyor annesi diye... son dakikaya kadar inanmazken de, hop inanıyor ve film bitiyor.

--- spoiler ---