17 Şubat 2017

Don't Knock Twice


pek bir numarası yok, sonu biraz şaşırtmacalı. belli belirsiz diyelim artık. esas kadın rolünde battlestar galactica'nın starbuck'ı var. ayağına çivi batmalı film listesi yaparsam aklımda bulunsun. en kötü sahnelerden biri herhalde. genel hikayesinde ya da korkutmalı sahneleri falan ortalama düzeyde. ilkin kötü gibi başlıyor, işler gelişirken acaba diyor insan, bitişte eh işte diyor. esas canavar tiplemesi fena değildi. o tiple daha güzel korkutabilirlerdi. müzikleri de standart basmışlar, korku film standartında işte hepsi. pek içimizi titretmedi ama sürükleyici şekilde bitti gitti.

--- spoiler ---

.dedektif kötüymüş gibi gösterdiler, halbuki o iyimiş. yardımcı model olarak gelen kadın kötüymüş. kendisi iblisin uşağımış da bunu starbuck'a kandırarak vermiş gibi olmuş. en azından ben böyle anladım.

.bir de çakma hikaye uydurdular. manyak bir kadın varmış. çocuğu mu ne kaybolmuş. cadı demişler kadına, kapısını devamlı çalmışlar sonra dayanamamış kendini kesmiş. kapısını çalıyorlar diye kesmiş gibi anlatıyorlar ya o komik.

.filmdeki kötülüğün başlaması için kapıyı iki kez çalmak gerekiyor. aslında buraya bağlıyorlar, filmin de adı öyle ama esas mevzu bu değilmiş. başka bir numaralar varmış. iblis muhabbetini pek anlamadım zaten, çocuk yiyor muymuş hakkaten? madem yiyorsa niye senelerce beklemiş. izleyici olmadan yiyemiyor muymuş? bunlar saçmalıklardandı.

.zengin aile, kocaman ev, korku filmi çekmek için güzel. kapıları sökmeleri de güzeldi ama hikaye oralarda ilerlemedi. dedektife gittiler. dedektif de kapıyı çalmak zorunda kaldı ve sonunda yem oldu. gereksizdi ama iyi oldu.

.kızıl saçlı kadın esas şeytan mı olmuş oluyor peki? öyle de olabilir. o kendini kesmiş gibi gösterdiler ama yine de ben öyle algılamak istedim. eğer öyleyse kadın intikamı almak için dedektifi istemiş. heykel yaparken modellik yapan da bunun kızı falan imiş, intikamını almaya çalışmış gibi olabilir. artık ne halt olduysa karman çorman, bunlardan biri olmuş olmalı.

.uzun saçlar, sudan çıkan yaratıklar hafif japon korkusunu hatırlattı ama o kadar gerdirememişler. arada karanlıktan fırlayan suratlar da o etkiyi yaratmıyor.

--- spoiler ---