4 Haziran 2014

Non-Stop


öncelikle altyazılar için artistlik yapan film şirketini kınıyorum. böyle yapınca mı daha çok merak uyandırdınız yani hehe, neyse izledik işte ne oldu? neyse film fena değil, göstere göstere gittiği şekilde bitse de fena olmazmış. ortaya bir film yapmışlar, genelde bilindik meseleleri kullanmışlar ama güzel akıyor. uçak kaçırmalı filmler listesi mi yapsam nedir? biraz dar alan boğuyor sanki ama gerilimli oluyor. müzik namına aklımda bir şey de kalmadı.

--- spoiler ---

.alkolik meselesi pek işleniyordu, hatta alkolik pilot ile ikisinin kırması da yeni yapıldıydı zaten, biraz daha farklı bir olay belki ama işte tüm kalıplaşmış işlerin kırması olmuş. ailesinin başına bir şey gelmiş. kızı ölmüş ama işte yine de iyilik perisi bir abimiz. 

.iyi götürüyor filmi aslında, esaslı abimiz olunca böyle oluyor demek. baştan itibaren liam abimizin kötü olmasını istedim ama olmadı bir türlü. bu kadar fazla göstere göstere kötü yapmayacaklarını düşündüm özellikle haber kanalları da bunu göstermeye başlayınca.

.sonra iki olağan şüpheli abimiz çıktı piyasaya, baştan niye silahı verdiydi mesela? o ara çekip vurabilirdi kimse de bir şey demez, hepsi de güzelce ölürdü. oralar eksik olmuş. aslında mesajı eksik, güvende olmak en büyük yalanınız diyor amerikan halkına o yüzden kaçırmış uçağı ve 11 eylülü untutturmayacağız hesabı mesaj gönderiyor. iyi güzel de insan öldürerek mi iyilik yapıyorsun yani?

.terörist kafasını anlayamayacağım hiç, neyse ki bomba patlama sahnesi gibi uçuk bir sahne ile hepsi kurtuluyor. böyle de bir prosedür varmış demek. adamlar uçakta bomba patlamasından kurtulacak kurallar koyuyor hehe. gerçekte patlasın da görelim kurtuluyorlar mı? denemeye film yapmışlar herhalde. uçak sahneleri ya da patlama sahneleri çok başarılı değildi.

.küçük kızın koltuğunun uçması ve liam abimizin kurtarması da tam kahraman olsun diye zorlanmış bir şeydi.

.julianne moore'dan bile şüphelendirdikleri için filmi tebrik etmek istiyorum. liam abimiz gri bir karakter de sevgili julianne'miz öyle mi?

--- spoiler ---