15 Şubat 2017

Haunter


beklemediğim kadar iyi çıktı film, beklemediğim için mi iyi çıktı? yoksa iyi olduğu için mi iyi hissettirdi, orasından pek emin değilim. korkutması pek yoktu, hafif gerilimi vardı. bolca da güzel gizem vardı. gizem çözümleri de hoş olunca filmi beğendim. ha standart bir konu olabilir, esas kızın da bir özelliği yokmuş. onu da açıklamadılar ama yine de hoştu. zaten belki sadece rastgele olması yeterlidir. türkçesinde hayaletli ev demişler de bunu aslında bilerek yapmışlar, tersten anlatmışlar. hayaletli ev meselesi yerine zamanda döngülü, gizemli film demek lazım. filmin görüntüleri hoştu, müzikler fena değildi. klarnet ile takılıyordu arada da çizgi film müziği tarzındaydı. onu filme bağlasalar apayrı güzel olurmuş ama sadece efekt olarak değerlendirmişler.

--- spoiler ---

.şimdiki zamandaki kız esas kızın kolyesini bulduğu için o esas kız oluyor. filmdeki kurtulan aile güncel zamandaki aile oluyor. stargate atlantis'deki abimize kötücül ruh kaçıyor, ailesini öldürmesini engellemek için geçmişteki kızdan yardım istiyor.

.şimdi geçmişi yaşıyor gibiler ama günleri tekrar ediyorlar, biz bunun gizemi ile uyanıyoruz. filmi bunun etrafına koymuşlar. ruhların aynı günü tekrar yaşaması gibi bir şey düşünmüşler. ilkin bu güzel, sonra biraz sıradanlaşıyor. zaman hikayesinden çok kısıtlı kalmış hayalet hikayesi yapıyorlar.

.belki kız ben ölüyüm demesini daha geç yapsalar daha iyi olabilirmiş, boyutlar ve zaman meseleleri daha ilgi çekici olabilirmiş. en azından şüphesini artırabilirlerdi. bir süre sonra hepsi ruh, hepsi ölmüş. bu anlaşılıyor.

.esas seri katil, anasını babasını öldüren tip de çok iyidi. güneş gözlükleri ile eve girişi ve kızı tehdit etmesi falan bir harikaydı. 

.güncel zamandaki kızın çareyi bulması da biraz abartı aslında. kendine bıraktığı not, son teknolojiler falan hepsi iyidi.

.esas kızın babasını nerden hatırlıyorum diyordum. nikita dizisinden abimizdi kendisi, bu rolü de iyi oynamış. arada sevecen baba, arada psikopat baba. zaten aynı hikayeyi onlara da yaşatmış. babasını ele geçirip ailesini arabayla karbon monoksiz zehirlenmesi yaşatıyormuş. ne çeşit bir manyaksa böyle bir intikamcı hayaletmiş.

.kızcağız eşyaları bulup tüm ruhları uyandırınca adamın da gücü sona erdi, onu cehenneme yolladılar. güncel zamandaki aileyi kurtadılar. 16. yaş gününden öncesine takılmıştı. filmin sonunda bu geçiyor, ışıklarla dolu kapıdan çıkıp gidiyor. dışarda da neresi isterse o var.

--- spoiler ---