8 Eylül 2018

Doomsday


gereksiz bir iş yapmışlar, hadi giriş gelişme falan tamam da o son karmaşası neydi. hatta gelişme kısmının yarısından sonrası çöp resmen, devamlı bir aksiyon, dur durak bilmiyorlar. kafa göz kalmadı izlerken. bir de sunumdan mı bilmiyorum, arka efekt sesleri, saçma sapan devamlı müzik sesleri çok yüksek çıkıyordu. resmen kısık sesle izlemek zorunda kaldık. bu kadar gereksiz bir film için iki saat harcamak da pek akıl karı olmadı. kıyamet filmi açısından bir harmanlama yapmışlar, orta çağ ile mad max çağı kırması olmuş. yamyamlar, salak salak işler, mantık hataları ve tabii modern insanların politik çekişmeleri derken resmen çöp olmuş. arada coşkulu dövüş sahneleri vardı. resident evil'e andırsa daha iyi olacaktı ama bu kadar andırmış işte.

--- spoiler ---

.zombiler ama biraz akıllı gibiler, virüs salgını insanlar çıldırıyor. hayvanları yiyor sonra birbirlerini yiyorlar. salgın sırasında ingiltere civarını duvarlarla örüyorlar, içerde insanlar otuz sene falan rahat ediyor. dışarda da kimse kalmadı diye düşünüyorlar ama işte salaklık burada başlıyor. bir tane uydularını muhafaza etmişler güya fotoğraf çekiyorlar.

.dışarda koca bir dünya var, hatta iki tane var. biri mad max tarzı, diğeri orta çağ tarzı. bir sürü insan, bir sürü gürültü, bir sürü ışık, bunları nasıl tespit edememişler de sanki dışarda bir avuç hastalığa bağışık insan kalmış gibi davranmışlar.

.sonra neymiş efendim doktor varmış, o aşıyı bulmuştur diyorlar. meğer sadece güçlünün hayatta kalmasıymış. ulan bu kadar insan mı güçlü çıktı? otuz senede nasıl bu kadar çoğalmışlar, hiçbirine açıklama yok. doktorun kızını bağışık diye veriyorlar. başka da bir şey olmuyor.

.bunun gerisi devamlı aksiyon, mekana varıyorlar. yamyam mad maxler bunu alıyor. aralarından birini canlı mangal yapıp yiyorlar, bu kaçıyor. hem niye tüm ölüleri yemiyorlar madem? bunlar nasıl tok yamyamlar arkadaş?

.sonra kaçarken kızın teki aradığın dokor benim babam diyor, alıyor onu babasına gidiyorlar. babası da kafayı yemiş. kapıların kapatıldığı zaman yeni dünya kurmaya karar vermiş. acımasız orta çağa geçmiş. hepsine ölüm emri veriyor, kızını damgalatıyor.

.esas kadın, şovalyenin teki ile kapışıyor. zırhları niye giymiş o kadar? kadın atlıyor zıplıyor. öldürüyor adamı. çok saçma bir karşılaşmaydı. öncesinde kafeste doktorun karısı ve kızından bahsederken babası çıkacak dedimdi ama çıkmadı. büyük şaşırtmaca sayılmaz ya böyle işte.

.zenci asker, bilim insanı bir tane, çılgın doktorun kızı ve esas kadın hep birlikte mekandan kaçıyorlar. sığınağın tekinde yeni bir araba ile bir de kovalamaca sahnesi ekleyelim demişler. yeni araba hızını mı bulamıyor nedir? o kadar zaman sonra nasıl çalıştı orası ayrı, hadi düzgün çalıştı diğer külüstürlerden nasıl daha yavaş gidiyor? yakalanıyor ediyor, mad max'giller geliyor. 

.esas kötü mad max, hafif hımbıl sarı saçlı bir tip, hiç yakışmamış ya neyse işte, tekrardan kapışıyor. arabalı kapışmada adamı öldürüyor ama önlerine barikat kurmuş otobüsten nasıl öyle atlıyor? oraları falan niye hiç düşünmemişler anlamadım. rampa olsa ancak otobüsün orasına kadar yükselebilir. böyle de saçmalıklar silsilesi. zaten en başında geri geri üstlerine gitmesine niye kimse çarpmıyor. adamlar ölümden korkmuyor ki arkadaş, oralar da olmadı.

.hepsi bitti gitti, modern dünyanın pis siyasetçisi geliyor. tedaviyi alıp gidiyor ama onu da kaydetmiş. mevzu buymuş. içerde mevcut başka virüslendi diye zaten ölmüştü. güç buna geçince kötü olacaktı, onu engelliyor. kendisi yamyamların başına geçiyor ve film bitiyor.

--- spoiler ---