19 Eylül 2014

The Pact: Lions


daha önce bir kaç sahnesini görmüş olmalıyım ki pek tanıdık geldi avlanma sahneleri. belki kanal reklamında da kullanılıyor olabilir bilemedim. sürü halinde avlanan canlılar için belgesel yapmışlar. aslan ve vahşi köpek bölümleri var herhalde. bölümleri ayrı ayrı yazayım diyorum. görüntüler fena değil, müzikler fena değil, sunum biraz iddialı ve agresif. avın can alıcı görüntülerini de kaydedemişler, bazı yerleri de sonradan birleştirmişler. bunlar haricinde güzel açıklıyorlar. aslan severlere hitap edebilir.

--- spoiler ---

.sürü hayatından, aslanın sürü halinde yaşayan büyük kedi olmasından bahsettikten sonra üç adet taktik ile olayları açıklayacaklarını ifade ediyorlar. dediklerini de yapıyorlar. arada kamera yukarı çıkıyor ve genel çekimi görüyoruz, keşke aksiyonların bir kısmını öyle de çekebilselermiş. sadece animasyon tarzı ile göstermiş oluyorlar olayları.

.ilkin zebraları su içme mekanlarında pusuya düşürme olayını anlattılar. su birikintisi çevresine 45m kalacak şekilde üçgen biçiminde pusu kuruyorlar imiş. gelen olursa her yönden saldırma ve fark edilmeme için bu mesafeler gerekliymiş.

.olay başladığı zaman bir tanesi erken davranıyor ve zebraları ağlarına düşürebilecekken kaçmalarına neden oluyor. geri sardırma olayı pek açıklayıcı olamadı, zaten tam da çekememişler ama olay buymuş. sonraki zebra avında takla atarak kaptığı bir zebra var, o görüntüyü daha önce görmüştüm mesela. devamlı takla atarak kapmıyorlarsa tabi hehe.

.ikinci olayda impala hüpletiyorlar. baskın metodu kullanıyorlar. ağır abiler hep birden dalıyorlar. kanatlar manatlar diyor ama bildiğin bodozlama dalıp içlerinden şansız olanı hüpletiveriyorlar.

.üçüncü durum zebra yavrusunu hüplettikleri kuşatma metodu imiş. hepsi birlikte sarıp bekliyorlar, tabi fark edilme bölgesinden sonra ve uygun bir mekanda. yavruyu yakaladıkları sahneyi göremiyoruz. anne zebra korumaya çalışıyor, ön ayak darbeleri ile savuşturmaya çalışıyor. dikkatini dağıtıyorlar falan ama yavru çoktan yaralanıyor. başka bir aslan koşarak gelip iyice dikkatini dağıtınca yavrunun başına çörekleniyorlar. tam öldü derken, anne zebra yine geliyor ama bu sefer yavrusunu eziyor ön tekmesi ile sonra da bırakıp gidiyor.

.dağ sürümüze zebra dayanmıyor, çok fazla olduklarından dolayı büyük zebraya meylediyorlar. gece kuşatması ile büyük zebrayı deviriyorlar bu seferinde de... erkek aslanlar yardıma gelmese yine halledemeyeceklermiş ama tabi hiç birini görmüyoruz. hepsi anlatım.

--- spoiler ---